Bli slank med mellommåltider
Ved å spise oftere og smartere kan du gå ned en kilo i uken.
Slik blir du mellommåltidssmart
Trikset er å spise riktig type mat, og fremfor alt i riktig mengde. Selv det sunneste mellommåltidet kan ha motsatt effekt hvis vi spiser for mye, samme hvor sunt det er ellers.
Hemmeligheten er å holde blodsukkeret i sjakk og passe på å spise små, men sunne mellommåltider, for på den måten å forhindre at du spiser altfor mye til middag og fremfor alt ikke blir kjempesulten utover kvelden og natten da kroppen har lavest forbrenning.

Regel nr. 1: Spis alltid litt på ettermiddagen.
Man trenger ikke å være hjernekirurg for å forstå at hvis du ankommer kjøkkenet hjemme klokken sju om kvelden og ikke har spist siden lunsj, så er det mye mer sannsynlig at du kommer til å stappe i deg mer enn du trenger og klarer å forbrenne. Ligg derfor et skritt foran deg selv, og spis et sunt mellommåltid ved tre-firetiden om ettermiddagen.

Regel nr. 3: La mellommåltidet ditt bestå av protein og fiber.
Det ideelle mellommåltidet bør inneholde en form av protein, som skinke, bønner, kylling eller egg. Protein holder deg mett lenger og senker produksjonen av insulin. En god fiberkilde gir magen noe å jobbe med og får deg til å føle deg "god og mett". Et perfekt mellommåltid kan være en skive knekkebrød med skinke og en klatt kremost.

Regel nr. 4: Velg en passende stor porsjon som ettermiddagssnacks!
De fleste av oss har en temmelig stillesittende hverdag, men trenger likevel å føle oss mette om ettermiddagen. Derfor må vi være forsiktige med hvilke mengder som er riktige og hvor store porsjoner vi kan unne oss. Hvis du har vanskelig for å bli mett, så fyll på med "ufarlige" grønnsaker og tenk etter om du virkelig er sulten eller om sultfølelsen bare er et uforklarlig "sug". Lær deg å skille mellom kroppens sult og sjelens sug. Trenger du virkelig mat, eller er du kanskje bare lei deg eller føler deg sviktet? Eller kanskje det er den tiden i måneden hvor du blir helt gal etter noe søtt?

Regel nr. 5: Vær forberedt!
En ting er sikkert: Hvis du var sulten og sugen på ettermiddagen i går, så er sjansene ganske store at akkurat det samme skjer i dag! Vær derfor litt smart og forbered deg ved å ta med deg et sunt mellommåltid på jobben. Risikoen er ellers stor for at du i stedet tar en hvetebolle til kaffen som en vennlig sjel har bakt hjemme og tatt med seg til ettermiddagskaffen.

Regel nr. 6: Tenk en snill og mindful tanke mens du spiser ditt mellommåltid!
Vi setter oss ned for å spise lunsjen og middagen vår, men et mellommåltid spiser vi gjerne i farten uten å være flaue over det. Risikoen er derfor stor for at hjernen ikke helt forstår hva som skjer, og ikke oppfatter at nå er mer brensel på vei. Hvis den tanken ikke kommer frem til hjernen, så blir vi ganske fort sultne igjen. Sett deg derfor ned og gi hjernen en sjanse til å registrere hva du gjør, da forstår den bedre at du nå får i deg et mellommåltid.

Regel nr. 7: Bestem deg for hva du synes er et godt mellommåltid, og hold deg til det.
Det finnes mange forskjellige "regler" om hva et godt mellommåltid egentlig er. Derfor må du selv bestemme hva som gjør akkurat deg mett og fornøyd resten av ettermiddagen. Avhengig av hva slags diett du følger, enten et karbohydratfattig kosthold eller bare mindre inntak av kalorier, så vil valget ditt være forskjellig. Dessuten: Vær konsekvent i minst tre måneder slik at kroppen forstår hva du vil si den, og hva du vil oppnå med denne forandringen av kostholdet.
