Trude Drevalnd Tara-weekend

Trude Drevland kommer på Tara-weekend. Kommer du?

Trude Drevland til Tara-weekend

– Jeg vil heller bli vekt av et nachspiel enn å tusle rundt i tøfler sammen med bare andre gamle, sier Bergens tidligere ordfører Trude Drevland. Ikke gå glipp av hennes inspirerende foredrag om verdien av å planlegge resten av livet NÅ på Tara-weekend!

12. september 2022 av Torunn Pettersen

Bergens tidligere ordfører, Trude Drevland, er et fyrverkeri av en dame og en inspirasjon også for de yngre. 74-åringen har blitt malt på russebussen som ungdommenes store ikon og helt. Ansiktet hennes har prydet utallige T-skjorter og hun har nesten 42 000 følger på Instagram. Den tidligere ordføreren i Bergen har deltatt i «Skal vi danse» og «En kveld hos Kloppen».

I dag sitter hun i Kringkastingsrådet, er konsul for Georgia og elsker korpsmusikk. Frem til i sommer ledet Trude Drevland Rådet for et aldersvennlig Norge, et regjeringsutnevnt råd som har til oppgave å bidra til å skape et aldersvennlig og bærekraftig samfunn når vi blir flere eldre og færre yngre. I dette ligger å se på seniorene som viktige ressurser med kompetanse og erfaring som samfunnet har bruk for også etter 62, 67 eller 70 år.

Helgen 14.–16. oktober kommer hun til Vestlia Resort på Geilo for å holde foredrag på Tara-weekend.

Her melder du deg på Tara-weekend!

Trude Drevland, som er utdannet sykepleier og som har vært bestyrer på sykehjem hvor det ble arrangert ball for beboerene, mener vi alle har ansvar for egen lykke som senior:

– Vi må selv planlegge for hvordan vi vil leve livene våre når vi blir eldre. Denne planleggingen er noe vi må vi starte med når vi er i 50-årene. Selv om vi nok skyver foran oss at vi blir eldre, kan det umulig komme som en overraskelse på oss. Vi må selv ta et ansvar for hva vi vil bruke tiden på og hvordan vi vil leve og bo for å ha et godt liv. Dette kan vi ikke overlate til kommune. Men lokalsamfunnet – der vi alle bor – må legge til rette for at vi skal greie oss selv og ha gode liv hjemme så lenge som mulig. Passer ikke huset lenger, må det være noe å flytte til som ikke er sykehjemmet.

Men for guds skyld – la oss styre unna gettoer der det bor bare gamle mennesker. Jeg vil heller bli vekt av et nachspiel enn å tusle rundt i tøfler sammen med bare andre gamle.

Se hvem andre som kommer til Tara-weekend!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...