Årets modigste kvinne
© Svein Finneide, Esten Boros, Tor Lindseth, Espen Solli, Lindis Hurum

Gjensyn med de modigste kvinnene

47 knalltøffe finalister har vi blitt kjent med gjennom de åtte årene Tara har kåret Årets modigste kvinne. Fremover skal vi få et gjensyn med noen av dem. Og kanskje du kjenner den som blir Årets modigste kvinne 2019?

14. mai 2019 av Lisbeth Skøelv
Marianne Mjelde

Marianne Mjelde

© Tor Lindseth

Marianne Mjelde

Finalist 2016

Marianne Mjelde er Norges eneste kvinnelige jagerflypilot. Etter 18 år som pilot ble trebarnsmoren akutt syk og fikk påvist en seks cm stor svulst i hodet. En dramatisk operasjon på ni timer som ga henne 36 sting i hodet, fjernet svulsten, men satte karrieren hennes i fare. Opptreningen ble langvarig, tøff og vond, og det tok ett år og ti måneder med kamp – både fysisk og psykisk – før hun mirakuløst gjorde comeback i cockpit og bak spakene på F-16-flyet.

Katrine Olsen Gillerdalen

Katrine Olsen Gillerdalen

© Espen Solli

Katrine Olsen Gillerdalen

3. plass i 2015

Midt i sorgen etter at sønnen Odin (13) hadde tatt livet sitt etter langvarig mobbing, bestemte moren seg for å si opp jobben og vie livet sitt til å unngå at noe lignende skjedde igjen. Hun startet Odinstiftelsen, reiser rundt og holder foredrag bl.a. på skoler om mobbing, hun har vært med på å danne et nasjonalt antimobbenettverk, holdt flere appeller og gitt ut bok. Nå jobber 43-åringen med Hurt, 5-årsminnemarkeringen for Odin, som skal finne sted 26. mai i Olympiaparken på Lillehammer. Målet er å bli et av Norges største arrangementer mot mobbing. Møt opp! 

Les også den gripende historien Rita Vindholmen og veien tilbake etter bilulykken.

Anne Grethe Solberg

Anne Grethe Solberg

© Esten Borgos

Anne Grethe Solberg

Finalist i 2011

I det hun hadde underskrevet skilsmissepapirene tok eksmannen opp hagla og skjøt henne flere ganger mens hun desperat flyktet. Deretter skjøt han seg selv. Hun våknet opp fra koma på sykehuset med deformert hoftekam, brukken bekken og amputert arm. Tobarnsmoren måtte bl.a. lære seg å gå på nytt gjennom det tre måneder lange sykehusoppholdet. I dag jobber 61-åringen som forsker og lederutvikler, sitter som styreleder i Oslo Maraton og har selv løpt sju maraton til tross for hofteproblemene og manglende arm. Fortsatt lever hun med over 200 stålhagl i kroppen. 

Lindis Hurum

Lindis Hurum

© Svein Finneide

Lindis Hurum

Vinner i 2014

Lindis jobbet tidligere som tv-produsent, men valgte å bytte jobb til nødhjelpskoordinator for Leger uten grenser i 2006. Årsaken var at hun hadde lyst til å gjøre livet litt bedre for noen av dem som ikke hadde noe. Hun har blant annet hjulpet jordskjelvrammede i Haiti, krigsrammede i Den sentralafrikanske republikk, ebolapasienter i Liberia og flykninger i nød i Middelhavet. For prispengene hun mottok da hun vant Årets modigste kvinne 2014, tok hun en mastergrad i Disaster Management. Lindis jobber fortsatt for Leger uten grenser. 

Lan Marie Nguyen: Jeg lar meg ikke skremme til taushet.

Lindis Hurum

Lindis Hurum har blant annet reddet tusenvis av mennesker i middelhavet. Her for Leger uten grenser.

© Lindis Hurum

Kjenner DU en modig kvinne?

Ble du inspirert av gjensynet med noen av de flotte finalistene vi har hatt til Tara-prisen tidligere år? Tips oss – og vinn flotte premier!

For niende år på rad skal nemlig Tara kåre Årets modigste kvinne. Da trenger vi DIN hjelp. Kjenner du en søster, mor, kollega, venn eller har du lest om en kvinne som har utrettet noe spesielt? Som har vist at det nytter å stå på, ta opp kampen? Som har taklet livets utfordringer på en eksepsjonell måte, eller som har gjort noe heltemodig for andre, som virkelig har satt spor? Eller kanskje er du henne selv? Da må du nominere henne – eller deg selv – på Årets modigste kvinne 2019!

Skriv til oss og fortell oss hvorfor hun – eller du – fortjener å bli blant finalistene som til slutt står igjen, og som blir belønnet med heder og ære under festkvelden under Tara-weekend 26. oktober på Vestlia på Geilo.

Blant bidragene plukker vi ut flere som mottar flotte premier.

Tips oss på [email protected].

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...