MØT SVAMPEKVINNENE: Lene og Merete møter Nasir (t.h) og resten av svampkvinnene i det indiske hav i ukens episode av Zanzibar-vloggen for Tara TV. 

© Lene Wikander/Merete Stubhaug/Linn-Susan Rotås

Svampekvinnene i det indiske hav

Natursvamp er et luksusprodukt det tar mange måneder å dyrke frem. På Zanzibar har landsbykvinner gjort det til et levebrød å dyrke frem noen av verdens mest eksklusive svamper, langt, langt ute i det indiske hav.

18. april 2021 av Redaksjonen

Langt ute i havet på langgrunna utenfor Jambiani på Zanzibars østkyst, popper damehoder med snorkel og maske opp og ned av vannet. Mellom seg har de lange snorer med noen merkelige klumper på.

Neste gang du bestiller eksfoliering av kropp og ansikt på et virkelig luksusspa, er det mest sannsynlig en slik klump som brukes. I ukens episode av Lene og Meretes vlogg for Tara TV, tar de oss med ut til de kvinnelige natursvamp-dyrkerne på Zanzibar. 

LAGER VLOGG: Tara-spaltist Lene Wikander og samarbeidspartneren hennes Merete Stubhaug dokumenterer livet på Zanzibar ukentlig på Tara TV. Få med dere de åtte episodene de hittil har laget. 

© Lene Wikander/Merete Stubhaug/Linn-Susan Rotås

Tara TV følger livet på Zanzibar

Taras spaltist og blogger Lene Wikander (52) er bosatt på Zanzibar under pandemien sammen med kollega Merete Stubhaug (42). Sammen driver de Zanzibility, et selskap som arrangerer unike jenteturer og selger eksklusive kaftaner, designet og produsert i samarbeid med det sosiale foretaket Sisters in Business.

SiB gir arbeidsplasser og uavhengighet til innvandrerkvinner i Norge. Det er vanskelige tider i reiselivsbransjen, men Lene og Merete gir ikke opp. Pandemien har lært dem å være enda mer kreative.

Hver søndag i tre måneder følger Taras videoblogg livene deres på Zanzibar og reisen mot lansering av ny kaftankolleksjon, nettbutikk med produkter skapt av kvinnebedrifter på Zanzibar, og utarbeiding av program for nye jenteturer i 2022. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...