TARA TV: Tara-spaltist Lene Wikander og samarbeidspartner Merete Stubhaug  møter en av Zanzibars ledende, muslimske feminister; artist og superstjerne Siti Amina.

© Lene Wikander/Merete Stubhaug, Sity & The Band

Muslim, feminist og superstjerne

I ukens episode av Tara TV feirer Lene og Merete den internasjonale kvinnedagen sammen med en av Zanzibars ledende, muslimske feminister; artist og superstjerne Siti Amina.

28. mars 2021 av Redaksjonen

Det er mye uvitenhet og fordommer i vesten når det kommer til afrikansk kvinnekultur og kvinnekamp. Ikke minst gjelder dette muslimsk kvinnekultur som på Zanzibar.

I ukens episode av Lene og Merete sin vlogg for Tara TV fra Zanzibar i Tanzania, møter vi en muslimsk feminist og superstjerne som gjør alle disse fordommene til skamme.

Siti Amina er representativ for en stor og voksende feministisk bevegelse som gjør ting på sine egne premisser. Kort tid etter at denne episoden ble spilt inn, fikk Tanzania sin første kvinnelige, muslimske president.

Tara TV følger livet på Zanzibar

Taras spaltist og blogger Lene Wikander (52) er bosatt på Zanzibar under pandemien sammen med kollega Merete Stubhaug (42). Sammen driver de Zanzibility, et selskap som arrangerer unike jenteturer og selger eksklusive kaftaner, designet og produsert i samarbeid med det sosiale foretaket Sisters in Business.

SiB gir arbeidsplasser og uavhengighet til innvandrerkvinner i Norge. Det er vanskelige tider i reiselivsbransjen, men Lene og Merete gir ikke opp. Pandemien har lært dem å være enda mer kreative.

Hver søndag i tre måneder følger Taras videoblogg livene deres på Zanzibar og reisen mot lansering av ny kaftankolleksjon, nettbutikk med produkter skapt av kvinnebedrifter på Zanzibar, og utarbeiding av program for nye jenteturer i 2022. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...