Smaken av levende kråkebolle på en øy i det indiske hav
På en knøttliten øy i det indiske hav, ligger gourmet-restauranten The Island som er en av Lene og Meretes favoritter. Her serverer de spennende smaker fra havet tilberedt med inspirasjon fra Italia, Asia og Afrika. I ukens episode av Tara TV fra Zanzibar kan du bli med dem hit og spise levende kråkebolle de selv er med og høster. Se filmen her.
Kråkebolle er luksusmat, særlig i Asia, men også verdens Michelin-restauranter er ivrige forbrukere av denne eksklusive ingrediensen. Inne i kråkebollen ligger nemlig de såkalte gonadene som fem appelsinbåter. Gonadene er lagringsorgan for næring, og i gytesesongen inneholder de rogn og melke. Gonadene regnes som den ypperste luksus i sushiretter i store deler av Asia – og betales med opptil 12.000 kroner kiloen.
På Lene og Meretes favorittrestaurant The Island ute i det indiske hav, serveres gonaden rett fra kråkebolla med litt gin og lime og spises med t-skje. Smaken er ren umami, den såkalte femte smaken. Bli med Lene og Merete og nyt en av havets fremste delikatesser på en helt unik restaurant i ukens episode av Tara TV fra Zanzibar her.