Smaken av levende kråkebolle på en øy i det indiske hav

På en knøttliten øy i det indiske hav, ligger gourmet-restauranten The Island som er en av Lene og Meretes favoritter. Her serverer de spennende smaker fra havet tilberedt med inspirasjon fra Italia, Asia og Afrika. I ukens episode av Tara TV fra Zanzibar kan du bli med dem hit og spise levende kråkebolle de selv er med og høster. Se filmen her.

KRÅKEBOLLE-LUNSJ: I den nye episoden av Tara TV tar Lene og Merete oss med på gourmet-restauranten The Island. På menyen står levende kråkebolle.

© Lene Wikander, DroneZanzibar, Merete Stubhaug

AKKURAT HER: Navnet på restauranten, The Island, er ganske talende. Et gourmet-måltid på en liten øy i det indiske hav høres uten tvil fristende ut...

© Lene Wikander, DroneZanzibar, Merete Stubhaug

Kråkebolle er luksusmat, særlig i Asia, men også verdens Michelin-restauranter er ivrige forbrukere av denne eksklusive ingrediensen. Inne i kråkebollen ligger nemlig de såkalte gonadene som fem appelsinbåter. Gonadene er lagringsorgan for næring, og i gytesesongen inneholder de rogn og melke. Gonadene regnes som den ypperste luksus i sushiretter i store deler av Asia – og betales med opptil 12.000 kroner kiloen.

På Lene og Meretes favorittrestaurant The Island ute i det indiske hav, serveres gonaden rett fra kråkebolla med litt gin og lime og spises med t-skje. Smaken er ren umami, den såkalte femte smaken. Bli med Lene og Merete og nyt en av havets fremste delikatesser på en helt unik restaurant i ukens episode av Tara TV fra Zanzibar her.