
AKKURAT HER: Navnet på restauranten, The Island, er ganske talende. Et gourmet-måltid på en liten øy i det indiske hav høres uten tvil fristende ut...
© Lene Wikander, DroneZanzibar, Merete StubhaugKråkebolle er luksusmat, særlig i Asia, men også verdens Michelin-restauranter er ivrige forbrukere av denne eksklusive ingrediensen. Inne i kråkebollen ligger nemlig de såkalte gonadene som fem appelsinbåter. Gonadene er lagringsorgan for næring, og i gytesesongen inneholder de rogn og melke. Gonadene regnes som den ypperste luksus i sushiretter i store deler av Asia – og betales med opptil 12.000 kroner kiloen.
På Lene og Meretes favorittrestaurant The Island ute i det indiske hav, serveres gonaden rett fra kråkebolla med litt gin og lime og spises med t-skje. Smaken er ren umami, den såkalte femte smaken. Bli med Lene og Merete og nyt en av havets fremste delikatesser på en helt unik restaurant i ukens episode av Tara TV fra Zanzibar her.
Tara TV følger livet på Zanzibar
Taras spaltist og blogger Lene Wikander (52) er bosatt på Zanzibar under pandemien sammen med kollega Merete Stubhaug (42). Sammen driver de Zanzibility, et selskap som arrangerer unike jenteturer og selger eksklusive kaftaner, designet og produsert i samarbeid med det sosiale foretaket Sisters in Business.
SiB gir arbeidsplasser og uavhengighet til innvandrerkvinner i Norge. Det er vanskelige tider i reiselivsbransjen, men Lene og Merete gir ikke opp. Pandemien har lært dem å være enda mer kreative.
Hver søndag i tre måneder følger Taras videoblogg livene deres på Zanzibar og reisen mot lansering av ny kaftankolleksjon, nettbutikk med produkter skapt av kvinnebedrifter på Zanzibar, og utarbeiding av program for nye jenteturer i 2022.