FRA BARNEHJEM TIL BEDRIFT: Amina har vokst opp på barnehjem, men har skapt sin egen arbeidsplass med hjelp av sjasmin og sitrongress. I ukens episode av Tara TV fra Zanzibar, møter Lene og Merete henne og andre tøffe, kvinnelige entrepenører.

© Lene Wikander/Merete Stubhaug

Sjasmin og reststoffer skaper frihet for kvinner på Zanzibar

Bare 16 prosent av Zanzibars kvinner har sin egen bankkonto og kun 9 prosent eier sin egen eiendom. I ukens episode av Tara TV fra Zanzibar får dere møte to tøffe, kvinnelige entrepenører som produserer organiske kroppsoljer med sjasmin, sitrongress og tradisjonelle øreringer av restestoffer.

9. mai 2021 av Redaksjonen

Å styrke og myndiggjøre kvinner er helt nødvendig for den sosiale og økonomiske utviklingen til samfunn og land verden over. På tross av store fremskritt for kvinners rettigheter og muligheter, blir kvinner fortsatt diskriminert i alle deler av verden.

73 prosent av alle kvinner i lønnet arbeid på Zanzibar, tjener mindre enn sine ektemenn. Entrepenørskap er derfor utbredt blant kvinner her. 82 prosent av alle kvinner som er i arbeid på Zanzibar, er selvstendig næringsdrivende.

Ved å styrke kvinners posisjon, styrker man samfunnet. Lene og Merete tror på kvinnesolidaritet i praksis og er stolte av å samarbeide med talentfulle og tøffe kvinnelige entrepenører på Zanzibar. Les mer under annonsen.

© Lene Wikander/Merete Stubhaug

TØFFE KVINNER: Lene og Merete tror på kvinnesolidaritet i praksis og er stolte av å samarbeide med talentfulle og tøffe kvinnelige entrepenører på Zanzibar. 

Tara TV følger livet på Zanzibar

Taras spaltist og blogger Lene Wikander (52) er bosatt på Zanzibar under pandemien sammen med kollega Merete Stubhaug (42). Sammen driver de Zanzibility, et selskap som arrangerer unike jenteturer og selger eksklusive kaftaner, designet og produsert i samarbeid med det sosiale foretaket Sisters in Business.

SiB gir arbeidsplasser og uavhengighet til innvandrerkvinner i Norge. Det er vanskelige tider i reiselivsbransjen, men Lene og Merete gir ikke opp. Pandemien har lært dem å være enda mer kreative.

Hver søndag i tre måneder følger Taras videoblogg livene deres på Zanzibar og reisen mot lansering av ny kaftankolleksjon, nettbutikk med produkter skapt av kvinnebedrifter på Zanzibar, og utarbeiding av program for nye jenteturer i 2022. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...