KAFTANGLEDE: Merete og Lene tilbake i palmeskogen på Zanzibar som inspirerte designet til den nye kaftankolleksjonen de nå har fått ferdig. Følg den utrolige prosessen fra ide til ferdig kolleksjon i ukens episode av Tara TV 

© Lene Wikander/Merete Stubhaug

Fra drøm til virkelighet – en kaftankolleksjon blir til

I over et år har Lene og Merete jobbet med design av sin egen kaftankolleksjon inspirert av Zanzibar. Da de endelig kunne ta med seg prøvekolleksjonen til Afrika, ble det et rørende møte med noen av kvinnene som har inspirert den. I ukens episode av Tara TV kan dere bli med på den utrolige reisen fra ide til ferdig kolleksjon.

23. mai 2021 av Redaksjonen

Da pandemien kom med sine reiserestriksjoner, ble alle Merete og Lene sine jenteturer til Zanzibar avlyst eller utsatt. Det skapte selvfølgelig store problemer for en liten reiselivsbedrift, men ga dem også tid til å realisere en drøm: Sin egen kaftankolleksjon inspirert av de fargerike swahilikvinnene, kledd i sine tradisjonelle diras, kangas og kaftaner.

I samarbeid med det sosiale foretaket Sisters in Business Sisters in Business har de brukt det siste året på å designe en liten og eksklusiv kolleksjon i tre farger. Denne uka åpnet de nettbutikken og slapp kaftanene sine ut i verden. Følg den utrolige prosessen i ukens episode av Tara TV. 

KAFTANLIV: Mer behagelig blir det ikke. Lene og Merete har testet kaftankolleksjonen på Zanzibar. Les mer på Zanzibility.

© Lene Wikander/Merete Stubhaug

Tara TV følger livet på Zanzibar

Taras spaltist og blogger Lene Wikander (52) er bosatt på Zanzibar under pandemien sammen med kollega Merete Stubhaug (42). Sammen driver de Zanzibility, et selskap som arrangerer unike jenteturer og selger eksklusive kaftaner, designet og produsert i samarbeid med det sosiale foretaket Sisters in Business.

SiB gir arbeidsplasser og uavhengighet til innvandrerkvinner i Norge. Det er vanskelige tider i reiselivsbransjen, men Lene og Merete gir ikke opp. Pandemien har lært dem å være enda mer kreative.

Hver søndag i tre måneder følger Taras videoblogg livene deres på Zanzibar og reisen mot lansering av ny kaftankolleksjon, nettbutikk med produkter skapt av kvinnebedrifter på Zanzibar, og utarbeiding av program for nye jenteturer i 2022. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...