I BUSHEN: Merete Stubhaug (t.h.) har sitt eget hus i bushen på Zanzibar. I denne episoden av Tara TVs nye vlogg er vi med Lene Wikander hjem til Merete. 

© Mustafa Haji Ali

Merete bor i bushen på Zanzibar

Merete Stubhaug (42) har bygget sitt eget hus i bushen på Zanzibar. I denne episoden av Tara TV's nye vlogg kan dere bli med henne hjem og få innblikk i et annerledes og eksotisk liv i en av verdens vakreste øystater.

6. mars 2021 av Redaksjonen

For ti år siden begynte Merete den møysommelige prosessen det er å bygge et afrikansk hus i naturlige materialer ute på landsbygda på Zanzibar. Zanzibar er en halvautonom stat i staten Tanzania i Øst-Afrika, og består av en rekke større og mindre øyer ute i det i det indiske hav. Sammen med bestevenn Mustafa Haji Ali har Merete skapt sitt andre hjem på Zanzibar der hun bor i lengre perioder hvert eneste år. Dette er hennes fristed på jorden der hun lever tett på naturen med høner, ender og sin egen tropiske hage som hun høster frukt og grønnsaker fra hver dag.

MØT MUSTAFA: Meretes bestevenn Mustafa Haji Ali kan du bli bedre kjent med i den andre episoden av vloggen til Lene og Merete.

© Lene Wikander


Merete og Lene lever to ganske så forskjellige liv

på Zanzibar, og representerer på mange måter de to ytterpunktene av hva denne vakre øystaten har å by på, noe de syns er veldig gøy. I første episode fikk dere besøke Lene hjemme i byen Stone Town der hun bor i et tradisjonelt herskapshus fra 1700-tallet. I denne episoden får dere bli med hjem til Meretes liv i bushen. Se episode 2 av Tara TV`s vlogg fra Zanzibar nedenfor.  

Tara TV følger livet på Zanzibar

Taras spaltist og blogger Lene Wikander (52) er bosatt på Zanzibar under pandemien sammen med kollega Merete Stubhaug (42). Sammen driver de Zanzibility,  et selskap som arrangerer unike jenteturer og selger eksklusive kaftaner, designet og produsert i samarbeid med det sosiale foretaket Sisters in Business. 

SiB gir arbeidsplasser og uavhengighet til innvandrerkvinner i Norge. Det er vanskelige tider i reiselivsbransjen, men Lene og Merete gir ikke opp. Pandemien har lært dem å være enda mer kreative.

Hver søndag i tre måneder følger Taras videoblogg livene deres på Zanzibar og reisen mot lansering av ny kaftankolleksjon, nettbutikk med produkter skapt av kvinnebedrifter på Zanzibar, og utarbeiding av program for nye jenteturer i 2022. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...