VERDENS VAKRESTE: I denne episoden av Tara TV kan vi bli med Lene og merete ut på det indiske hav.

© Lene Wikander/Merete Stubhaug

Mellom sandbanker og små øyer i det indiske hav

Det indiske hav dekker 20 % av verdens overflate og er det varmeste havet i verden. Noe av det beste Lene og Merete vet er å hoppe mellom små, ubebodde øyer og sandbanker her. Bli med dem ut på verdens vakreste hav i ukens episode av Zanzibar-vloggen for Tara TV!

16. mai 2021 av Redaksjonen

Mange tror at Zanzibar er én øy, men det er det ikke. Zanzibar er mange øyer og ingen av dem heter Zanzibar! Zanzibar er navnet på øygruppen, eller arkipelet som det heter. Den øya de fleste kaller Zanzibar, heter egentlig Unguja og er der hovedstaden Stone Town ligger. Den andre store hovedøya som utgjør øystaten Zanzibar, heter Pemba.

Mellom disse ligger hundrevis av mindre øyer, noen bebodd, men de fleste ubebodde. På grunn av noen av de største tidevannsforskjellene i verden, popper det også opp en rekke store sandbanker under lavvann, perfekt for en piknik midt ute på havet. Bli med Lene og Merete ut på Det indiske hav!

UFORGLEMMELIG: Opplev Det indiske hav sammen med Lene og Merete i denne episoden av Tara TV. Les mer under annonsen.

© Lene Wikander/Merete Stubhaug

Tara TV følger livet på Zanzibar

Taras spaltist og blogger Lene Wikander (52) er bosatt på Zanzibar under pandemien sammen med kollega Merete Stubhaug (42). Sammen driver de Zanzibility, et selskap som arrangerer unike jenteturer og selger eksklusive kaftaner, designet og produsert i samarbeid med det sosiale foretaket Sisters in Business.

SiB gir arbeidsplasser og uavhengighet til innvandrerkvinner i Norge. Det er vanskelige tider i reiselivsbransjen, men Lene og Merete gir ikke opp. Pandemien har lært dem å være enda mer kreative.

Hver søndag i tre måneder følger Taras videoblogg livene deres på Zanzibar og reisen mot lansering av ny kaftankolleksjon, nettbutikk med produkter skapt av kvinnebedrifter på Zanzibar, og utarbeiding av program for nye jenteturer i 2022. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...