MOTESHOW: I ukens episode av Lene og Meretes Vlogg for Tara TV kan dere blant annet bli med på visningen av årets sommermote på Zanzibar.

© Aldose photography/lene Wikander

Bli med på afrikansk moteshow!

I ukens episode av Lene og Meretes vlogg for Tara TV kan dere bli med på fashion shoot og moteshow med smykkedesigner Dhamally som er en stigende stjerne på den Afrikanske designhimmelen. Til en verdi av 258 milliarder kroner, mener blant annet Naomi Campell at Afrikanske designere vil bli de store vinnerne etter Covid-19.

25. april 2021 av Redaksjonen

AFRIKANSK TREND: Mote fra Afrika er i vinden som aldri før. Les mer under annonsen.

© Adose photography/Lene Wikander

Den afrikanske moteindustrien er i vinden som aldri før og tunge, Europeiske og amerikanske aktører som Hugo Boss, Mango, Zara, ELLE og Cosmopolitan, er pionerer når det gjelder å åpne lokale butikker i Afrika og utgi afrikanske versjoner av sine magasiner.

Det raskt voksende afrikanske motemarkedet ble av Euromonitor i fjor evaluert til rundt 258 milliarder kroner. Men Afrika ønsker også å eksportere egen mote og design. Lagos i Nigieria er blitt sentrum for den aller største av Afrikas mange moteuker akkurat nå.

Naomi Campbell var i Lagos under moteuken der midt under pandemien i fjor og var full av begeistring i et intervju med den britiske avisa The Guardian:

«Det har lenge hersket mye uvitenhet rundt det afrikanske kontinentet og kreativiteten som blomstrer i moteindustrien her”, sa hun blant annet.

«Nå ser det endelig ut til at moteindustrien i resten av verden har våknet og fått opp øynene for dette markedet og deres designere. Afrikansk mote er mye mer enn en trend. Vi snakker om talentfulle designere som endelig får den anerkjennelsen de fortjener og de vil beholde den anerkjennelsen i fremtiden».

Afrikanske designere har mye fokus på innovasjon, bærekraftig produksjon og materialer, noe Naomi Campbell mener resten av verden kan lære mye av:

«Jeg tror Afrikansk mote vil tilføre industrien mye når vi nå kommer oss ut av joggebuksene etter Covid-19. Markedet vil ha prisgunstig design og bærekraftig mote – det leverer Afrika i dag».

I ukens episode av Lene og Meretes Vlogg for Tara TV kan dere blant annet bli med på visningen av årets sommermote på Zanzibar.

GLAD GJENG: Bli med på moteshow. Se den nye episoden på Tara TV. 

© Lene Wikander

Tara TV følger livet på Zanzibar

Taras spaltist og blogger Lene Wikander (52) er bosatt på Zanzibar under pandemien sammen med kollega Merete Stubhaug (42). Sammen driver de Zanzibility, et selskap som arrangerer unike jenteturer og selger eksklusive kaftaner, designet og produsert i samarbeid med det sosiale foretaket Sisters in Business.

SiB gir arbeidsplasser og uavhengighet til innvandrerkvinner i Norge. Det er vanskelige tider i reiselivsbransjen, men Lene og Merete gir ikke opp. Pandemien har lært dem å være enda mer kreative.

Hver søndag i tre måneder følger Taras videoblogg livene deres på Zanzibar og reisen mot lansering av ny kaftankolleksjon, nettbutikk med produkter skapt av kvinnebedrifter på Zanzibar, og utarbeiding av program for nye jenteturer i 2022. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...