TARA MED PODKAST: Taras egen vinspaltist Gunnhild Bjørnsti og Taras sjefredaktør Torunn Pettersen kan du høre i Taras nye podkast Tara VIN. Den finner du der du finner dine andre podkaster.

© Tara

– Lær om vinens magi i Taras nye podkast

– Det er så mye spennende å formidle fra vinens verden, sier Taras faste vinspaltist Gunnhild Bjørnsti. Hør henne sammen med Taras sjefredaktør Torunn Pettersen i den nye podkasten Tara VIN. I første episode handler det om rødviner for mørke kvelder.

26. november 2020 av Torunn Pettersen

– I mange år har jeg hatt stor glede av å lære om vin av dyktige menn og kvinner verden rundt, engasjerte enkeltpersoner og familier som står sammen om en vingård. De byr på sin vin, gjerne med lokal mat til, og kommuniserer livlig om sanselige opplevelser, sier Taras vinspaltist Gunnhild Bjørnsti og fortsetter:

– Alt det jeg har lært om vinkultur skal jeg nå formidle gjennom Taras nye podkast om vin, Tara VIN. Jeg gleder meg, sier en strålende opplagt Gunnhild Bjørnsti. 

Hun er kjent som Taras egen vinspaltist gjennom de snart 16 årene Tara har eksistert. Gunnhild er ikke bare vinentusiast på sin hals, hun er også utdannet sommelier og elsker å formidle kunnskap om vin.

Saken fortsetter under.

Gunnhild Bjørnsti Tara vinspaltist i drueåker

VINENTUSIAST: Gunnhild Bjørnsti har besøkt vingårder i hele verden, på jakt etter de gode smakene. 

© Gunnhild Bjørnsti

Vinens magi

– For når jeg møter dere kvinner, er interessen så stor for å lære mer og bli inspirert av smaker og hvordan kombinere de med mat, fortsetter Gunnhild. 

– Det blir alltid vellykket når jeg serverer vin, også til gjester hjemme og på hytta. Man blir i så godt humør, får nye ideer, kall det vinens magi. «Vin er kunst for sansene. Som løfter deg til nye opplevelser og får deg til å nyte øyeblikket», uttalte Mark De Vere, en vinmaker i California jeg nylig snakket med. Jeg kunne ikke ha vært mer enig. Vil du høre mer? Lytt til vår nye podkast! Og send gjerne inn spørsmål dere vil ha besvart, oppfordrer Gunnhild.

Rødvin

BLI BEDRE KJENT MED: – Vi starter med deilige rødviner som passer høstmørket. I neste episode, som vi legger ut om en uke, blir det hvitvinstips fra solrike områder – perfekt for årstiden. Så følger det vi alle venter på: Velsmakende vintips til julehøytiden med tips som kanskje overrasker, lover Gunnhild Bjørnsti.

I episode 1 presenterer vi disse tre høstlige rødvinene:

4813301 Louis Jadot Beaujolais Villages 2019, Bourgogne, Frankrike, 174,90 kr.

Nydelig rød burgunder som er fruktig, leskende med duft og smak av bjørnebær, kirsebær og markjordbær. Rødvinen kan nytes alene og til småretter, spekemat, fisk og kylling.

5506601 Allegrini Valpolicella Classico 2019, Veneto, Italia, 159,90 kr.

Lekker italiensk rødvin, en ekte kosevin med aroma og smak av kirsebær og saftige røde bær med delikat urtepreg. Nydelig alene og til småretter, pasta, pizza og hverdagsmat. Milde tanniner, denne får du ikke vondt i hodet av.

10391701 Gurashvili’s Saperavi Qvevri 2017, Kakheti, Georgia, 299,90 kr.

Flott naturvin fremstilt i leirkrukker, fra Georgia hvor de har laget vin i 8000 år. Druene presses med stilker, skall og kjerner og får en fruktig og spennende duft og smak av røde bær samt moreller. Konsentrert, fyldig frukt og med lang ettersmak. Ideell til stekte og grillede kjøttretter –  rødvinen passer også til norsk julemat som pinnekjøtt og ribbe.

HER FINNER DU OSS: https://pod.space/taravin

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...