Er du en av dem som syns det er greit å ta med seg bag-in-box på hytta, så skal du vite at du ikke er alene! Det at det enkle ofte er det beste, kan se ut til å gjelde for vinens verden også – i hvert fall når man tenker oppbevaring.
– Kvaliteten blir stadig bedre, sier Taras faste vinspaltist og sommelier Gunnhild Bjørnsti. – Men disse vinene som er i plastposer skal ikke lagres. Jo ferskere, jo bedre. Når boksen er åpnet, synker holdbarheten betraktelig, og etter to til tre uker kan vinen allerede være mindre god. Pappvin skal oppbevares kjølig, det gjør at vinen holder seg bedre og lengre. Og husk å sjekke tappedatoen på pappvinen, den skal stå på. Vinen skal smake friskt, minner vineksperten oss på.

MED PÅ TUREN: Disse tre kan trygt anbefales. Les hvorfor under annonsen.
© TaraHvitvinsfavoritten på boks
10714506 William Fèvre Petit Chablis, Chablis, Frankrike, 714,90 kr (BU, men er tatt inn på mange pol)
Drue: Chardonnay.
Lukt: Mineralsk, preg av grønt eple, sitrus og urter.
Smak: Ung, frisk og fruktig. Preg av eple, sitrus og urter. Fint mineralpreg i ettersmaken.
Passer til: Å nytes alene og til fisk, skalldyr, småretter og hvite oster.
Petit Chablis er den rimeligste varianten fra Chablis, men på grunn av global oppvarming har stilen fått et litt varmere preg som er heldig, og hvitvinen virker mer moden.
Frisk rosévin på boks
9772506 Montrose rosé 2020, Pays d'Oc, Frankrike, 459,90 kr (Basis)
Druer: Syrah 10%, Grenache 65%, Cabernet Sauvignon 25%
Lukt: Litt dropsaktig aroma preget av røde bær, blomst og svale urter.
Smak: Ung og saftig, preg av røde bær, urter og sitrus, frisk ettersmak.
Passer til: Å nytes alene og til fisk, skalldyr, salater, kylling og grønsaksretter.
Smaksrik rødvin på boks
5221206 Alamos Malbec 2019, Mendoza, Argentina, 459,90 kr (Basis)
Drue: Malbec.
Lukt: Ung og litt syltet aroma av modne mørke bær og plommer, litt krydder og svale urter.
Smak: Litt syltet preg av kirsebær, plommer, litt trekrydder og svale urter. God fasthet og fylde.
Argentina er fantastiske på kjøttviner, og lager fortsatt «mye smak» for pengene.

LYTT TIL: I Taras podkast Tara VIN kan du høre Taras faste vinspaltist Gunnhild Bjørnsti i samtale med Taras sjefredaktør Torunn Pettersen. Lytt her: https://pod.space/taravin
© Tara