
KALD LUFT OG VARM SOL: Jeg trenger litt lavterskel-friluftsliv for tiden, og en hengekøyetur på dagen er helt overkommelig
© Ivar Lien og Bodil Dorothea GiljeDet har i skrivende stund hittil ikke vært tidenes vinter, akkurat. Hva skal vi egentlig finne på hvis det hverken er skiføre eller bart nok til å gå langt til fots? Jeg vet om et par ting jeg skal gjøre. Se en soloppgang eller solnedgang fra hengekøya – jeg trenger ikke overnatte, bare ta med en sovepose, varme klær og et reinskinn og labbe opp i skogen bak huset. Hunden min Ronja tar gjerne en formiddagslur på fanget, kjenner jeg henne rett. Og jeg skal ut og lage mat. Jeg kribler etter å finne på nye uteretter. Stekepanna og vaffeljernet har ligget pakket ned i flyttelasset vårt siden i fjor sommer, og nå er det på høy tid å finne dem frem igjen.
En av fjorårets favoritter ble en meksikansk turvariant av quesadillas. Jeg bruker vaffeljern, men den kan like enkelt lages i stekepanne (hjemme også). Og fyllet inni kan være nesten hva som helst – rester fra middagen i går, eller pålegg som holder på å gå ut på dato. Men ta med ost.
Dagene blir lenger og lenger, så nå er det bare å nyte ettermiddagen i sola, endelig!
Tur-nachos
Dette trenger du:
4 tortillalomper
salsa eller
pizzasaus
½ revet grillet
kylling
med
tacokrydder
½ boks mais
½ rødløk
koriander, lime og
crème-fraîche til
servering
150 g revet ost
smør til steking
Utstyr:
gassbrenner
(eller bål)
fyrstikker
vindskjerm
(til gassbrenner)
vaffeljern eller
stekepanne
stekespade
Slik gjør du:
Smør saus utover en tortillalompe og legg på revet kylling, rødløk, mais og revet ost. Smør saus utover enda en tortillalompe og legg den oppå den andre. Forvarm et vaffeljern med litt smør, og legg lompene inni. Stek i cirka fem minutter på et bål eller en gassbrenner – husk å snu ofte. Maten er klar når osten er smeltet og lompene sprøstekt.

VARME HJERTER: Jeg koser meg ekstra mye når jeg kan servere varm turmat til andre på tur.
© Ivar Lien og Bodil Dorothea Gilje
TOPP OG BUNN: Legg på saus og fyll etter eget ønske –men bruk ost, så smelter det hele sammen.
© Ivar Lien og Bodil Dorothea Gilje
STEKEPANNE: Bruker du stekepanne, bretter du en enkel lompe dobbelt og steker på begge sider.
© Ivar Lien og Bodil Dorothea Gilje
SPRØSTEKT: Dette kan du servere til både frokost, lunsj eller middag – både inne og ute.
© Ivar Lien og Bodil Dorothea Gilje