Slik lager du enkel og deilig tur-nachos
Ser det tungvint ut? Hiv restene fra fredagstacoen i en ziplock-pose og ta med vaffeljernet på søndagstur. Lunsjen er servert på få minutter.
Det har i skrivende stund hittil ikke vært tidenes vinter, akkurat. Hva skal vi egentlig finne på hvis det hverken er skiføre eller bart nok til å gå langt til fots? Jeg vet om et par ting jeg skal gjøre. Se en soloppgang eller solnedgang fra hengekøya – jeg trenger ikke overnatte, bare ta med en sovepose, varme klær og et reinskinn og labbe opp i skogen bak huset. Hunden min Ronja tar gjerne en formiddagslur på fanget, kjenner jeg henne rett. Og jeg skal ut og lage mat. Jeg kribler etter å finne på nye uteretter. Stekepanna og vaffeljernet har ligget pakket ned i flyttelasset vårt siden i fjor sommer, og nå er det på høy tid å finne dem frem igjen.
En av fjorårets favoritter ble en meksikansk turvariant av quesadillas. Jeg bruker vaffeljern, men den kan like enkelt lages i stekepanne (hjemme også). Og fyllet inni kan være nesten hva som helst – rester fra middagen i går, eller pålegg som holder på å gå ut på dato. Men ta med ost.
Dagene blir lenger og lenger, så nå er det bare å nyte ettermiddagen i sola, endelig!