Slik lager du enkel og deilig tur-nachos

Ser det tungvint ut? Hiv restene fra fredagstacoen i en ziplock-pose og ta med vaffeljernet på søndagstur. Lunsjen er servert på få minutter.

meksikansk turvariant nachos
© Ivar Lien og Bodil Dorothea Gilje

KALD LUFT OG VARM SOL: Jeg trenger litt lavterskel-friluftsliv for tiden, og en hengekøyetur på dagen er helt overkommelig

© Ivar Lien og Bodil Dorothea Gilje

Det har i skrivende stund hittil ikke vært tidenes vinter, akkurat. Hva skal vi egentlig finne på hvis det hverken er skiføre eller bart nok til å gå langt til fots? Jeg vet om et par ting jeg skal gjøre. Se en soloppgang eller solnedgang fra hengekøya – jeg trenger ikke overnatte, bare ta med en sovepose, varme klær og et reinskinn og labbe opp i skogen bak huset. Hunden min Ronja tar gjerne en formiddagslur på fanget, kjenner jeg henne rett. Og jeg skal ut og lage mat. Jeg kribler etter å finne på nye uteretter. Stekepanna og vaffeljernet har ligget pakket ned i flyttelasset vårt siden i fjor sommer, og nå er det på høy tid å finne dem frem igjen.

En av fjorårets favoritter ble en meksikansk turvariant av quesadillas. Jeg bruker vaffeljern, men den kan like enkelt lages i stekepanne (hjemme også). Og fyllet inni kan være nesten hva som helst – rester fra middagen i går, eller pålegg som holder på å gå ut på dato. Men ta med ost.

Dagene blir lenger og lenger, så nå er det bare å nyte ettermiddagen i sola, endelig!

nachos oppskrift

VARME HJERTER: Jeg koser meg ekstra mye når jeg kan servere varm turmat til andre på tur.

© Ivar Lien og Bodil Dorothea Gilje
turmat

TOPP OG BUNN: Legg på saus og fyll etter eget ønske –men bruk ost, så smelter det hele sammen.

© Ivar Lien og Bodil Dorothea Gilje
matlaging i naturen

STEKEPANNE: Bruker du stekepanne, bretter du en enkel lompe dobbelt og steker på begge sider.

© Ivar Lien og Bodil Dorothea Gilje
turnachos

SPRØSTEKT: Dette kan du servere til både frokost, lunsj eller middag – både inne og ute.

© Ivar Lien og Bodil Dorothea Gilje