© Ivar Lien

Enklere blir det ikke å lage deilige godteriboller på tur

Duften av muskat får meg til å tenke på bestemors fiskeboller. Og lukten av nystekte vafler tar meg tilbake til kjøkkenbordet med pappa. Sansene våre kan bringe frem mange gode matopplevelser og minner.

1. april 2023 av Bodil Dorothea Gilje

Når vi spiser mat sammen ute, er det så mange flere sanser i bruk. Kombinert med god stemning rundt et bål (eller en gassbrenner) er dette matopplevelser du vil huske bedre. Kanskje fikk du servert middag ved bålet da du var på tur med pappa som liten. Og hver gang du får bålrøyk i ansiktet, minnes du de fine øyeblikkene på tur med pappa. Som voksen kan lukter og lyder vekke gode minner om matopplevelser du har hatt som liten. 

Å skape en situasjon rundt måltider – spesielt med barn – vil skape minner. Enten om de får hjelpe til, eller at måltidet i seg selv er ekstra spennende og koselig. Denne oppskriften er lettvint og morsom for barn å være med på, og den egner seg spesielt godt rundt påsketider – nå som vi koser oss litt ekstra ute i naturen. 

boller på tur oppskrift
© Bodil Dorothea Gilje

Godteriboller

Til 9–12 boller trenger du: 

1 rull med ferdig pizzabunn
1 plate melkesjokolade
1 pose mini-marshmallows
1 banan
1 dl sukker
3 ts kanel
smør til steking 

Utstyr:
gassbrenner (eller bål)
gass fyrstikker
stekepanne
stekespade
en liten skål til kanel og sukker
kniv

Slik gjør du: 

1. Del pizzabunnen i små firkanter på cirka 10 x 10 cm. 

2. Fyll hver firkant med noe du liker, for eksempel sjokolade, marshmallows og banan. 

3. Brett sammen deigen slik at ingenting faller ut. 

4. Stek bollene i mye smør – de skal nesten svømme rundt i stekepanna. Bruk middels varme, snu dem ofte og stek dem på alle sider. 

5. Når bollene er gylne, er de ferdigstekt. Mens de fremdeles er dryppende våte av stekesmøret, ruller du dem i kanel og sukker på utsiden. 

TIPS! Du kan også bruke en fullkornpizzabunn og fylle bollene med ost og skinke

boller oppskrift

SØT UTENPÅ OG INNI: Fyll bollene med hva du vil, og la dem svømme i smør i stekepanna.

© Bodil Dorothea Gilje

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...