Enklere blir det ikke å lage deilige godteriboller på tur
Duften av muskat får meg til å tenke på bestemors fiskeboller. Og lukten av nystekte vafler tar meg tilbake til kjøkkenbordet med pappa. Sansene våre kan bringe frem mange gode matopplevelser og minner.
Når vi spiser mat sammen ute, er det så mange flere sanser i bruk. Kombinert med god stemning rundt et bål (eller en gassbrenner) er dette matopplevelser du vil huske bedre. Kanskje fikk du servert middag ved bålet da du var på tur med pappa som liten. Og hver gang du får bålrøyk i ansiktet, minnes du de fine øyeblikkene på tur med pappa. Som voksen kan lukter og lyder vekke gode minner om matopplevelser du har hatt som liten.
Å skape en situasjon rundt måltider – spesielt med barn – vil skape minner. Enten om de får hjelpe til, eller at måltidet i seg selv er ekstra spennende og koselig. Denne oppskriften er lettvint og morsom for barn å være med på, og den egner seg spesielt godt rundt påsketider – nå som vi koser oss litt ekstra ute i naturen.