© Björg Thorhallsdottir

"Det går an å bruke hele livet på å bekymre seg over alt som ikke kommer til å skje"

Men ønsker du egentlig å bruke det korte, dyrebare livet ditt på det?, spør Björg

30. mai 2022 av Björg Thorhallsdottir

I perioden vi har vært igjennom, laget jeg dette bildet, for det er så viktig å minne oss selv på at alt kommer til å bli bra. Og minne deg på at du ikke bør bruke tiden din på bekymringer, for du vet ikke om det du bekymrer deg for, kommer til å skje. Hele tiden mens du bekymrer deg, har du en grå sky over hodet ditt. Og hva gir en grå sky? Den gir skygger, så uansett hvor mye sol det er, er det skygger rundt deg, rundt tankene dine, rundt følelsene dine, rundt fremtiden din. Munnvikene dine går nedover, øynene mister glansen og livet er ikke så gøy. Det er bare bekymringer. De fleste bekymringene du har, blir det faktisk ingenting av. Da har du gått rundt med den grå skyen til ingen nytte. 

Jeg er så utrolig opptatt av at vi har et kort liv her på kloden. Nå har jeg blitt 47 eller 48 år, jeg husker aldri helt hvor gammel jeg er, men jeg vet at gjennomsnittlig lever vi kvinner her til lands til vi er cirka 85 år, og det betyr at jeg statistisk sett har om lag 37–38 år igjen å leve – hvis jeg er heldig. Ofte spør jeg meg selv om jeg er villig til å bruke en dag av de dyrebare 37 årene jeg har igjen, på å gå rundt og være lei meg for noe som kanskje ikke kommer til å skje. Eller skal jeg heller bruke tiden på å være takknemlig for den nydelige sønnen jeg har, for de fine vennene jeg har, for at det er mer godt som skjer i verden enn trist, selv om det bare er fokus på alt det vonde. 

Grusomhetene i Ukraina er vonde å fatte, men prøv å snu den negative energien til noe positivt, støtt en av hjelpeorganisasjonene, hjelp ukrainske flyktninger som kommer til Norge, bruk energien din på å gjøre noe aktivt. Det er bedre å bruke en prosent energi på å gjøre noe nyttig enn hundre prosent energi på å være bekymret. Når du aktivt gjør noe for å endre en situasjon du synes er trist, da endres også følelsen, for da blir du ikke maktesløs lenger.

Det går an å bruke hele livet på å bekymre seg over alt som ikke kommer til å skje. Den dagen du dør, kommer du til å lure på hva som egentlig skjedde, hvor det ble av livet ditt. 

Det du bør sette fokus på, er der lyset skinner. Det er det som vokser. Jo mer du bekymrer deg, og jo mer energi du gir til bekymringene, jo større blir den mørke skyen. 

Jeg skal gi deg en øvelse. Når du får en bekymringstanke, stopp opp og bytt den ut med takknemlighet over noe du har. Og gjør det du greier. Ondskapen får aldri blomstre hvis gode mennesker gjør noe. Gjør vi ikke noe, blomster ondskapen og vokser. Det samme gjelder bekymringer. 

Livet er som det er. Vi kan ikke velge hvordan vinden er, om det kommer stormer eller ikke. Men sammen er vi sterke og kan regulere seilene. Vi kan få vind i seilene og seile mot der det er godt å være. 

Husk at du er viktig og at dine handlinger er viktige, ditt sinn er viktig. Hvis du fyller det med gode tanker og takknemlighet i stedet for bekymringer, endrer alt seg og den grå skyen forsvinner. 

Det er lov av og til å krype inn i skilpaddeskallet sitt og hvile, samle seg, få ny energi, se rundt seg og plutselig oppdage at «her er jeg, jeg får lov til å være her på jorden en liten stund til». Og mens du er her, skal du gjøre godt og se det beste i de rundt deg. Hvis det er noe du ikke kan gjøre noe med, skal du ikke bruke energi på det. Du skal bare godta at sånn er det. Om det er noe du kan gjøre noe med, så gjør det. Du kan gjøre en forskjell. Du kan snu den negative energien til noe godt. Du kan snu mørke skyer til solskinn, både for deg og andre. 

Alt blir bra. Og blir det ikke bra, så går det over! Sånn er det, tider kommer og tider går. Du er her nå. Livet er her nå. Nyt det!

© Björg Thorhallsdottir

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...