Hollywood sminke triks
© Getty Images / Produsentene

Her avslører vi superstjernenes 5 mest geniale sminketriks

Hollywood-stjernene er alltid et hakk over oss andre. Hvitere tenner, høyere kinnben, flottere hud. Men som med alt annet i underholdningsindustrien, er det spesialeffekter involvert.

6. mai 2021 av Maria Rothmar

La oss innrømme det: Innimellom drømmer vi vel alle om å se ut som en filmstjerne ... med tindrende øyne, perfekt hud og et blendende vakkert smil. Om å ha det lille ekstra som helt synlig gjør en forskjell, men som er vanskelig å sette fingeren på. Svaret på disse drømmene er makeup. Eller rettere sagt: spesialeffekter skapt med makeup. For med riktig påføring og perfekt fordeling av lys, skygge og farger, kan vi skape en illusjon av nesten hva som helst. Vi kan heve kinnbena, jevne ut huden, få tennene til å se hvitere ut og øyenfargen til å «poppe». 

Og det beste er at det er både ufarlig og uforpliktende. Makeup er malingen og ansiktet er lerretet. Blir resultatet som ønsket, kan vi stolt vise det frem. Og får du det ikke til på første forsøk, er det bare å rense ansiktet og prøve en gang til. Øvelse gjør som kjent makeup-mester, så prøv deg frem med pensler, farger og konsistenser. Så kan du bli damen med det lille ekstra – i strålende technicolor og med imponerende spesialeffekter – på mest naturlig vis.

1. Effekt: Forbedret struktur 

Denne teknikken kalles contouring. I bunn og grunn handler det om å fremheve ansiktets benstruktur med lys og skygge. Tommelfingerregelen er at lys fremhever og gjør større, mens skygge trekker tilbake og forminsker. 

Du kan bruke effekten i hele ansiktet. Ved nesen, kinnbena, haken, øyne og kjeve. Contouring i hele ansiktet tar seg best ut til fest og kveldsbruk, ettersom det er en vanskelig teknikk å gjøre helt «usynlig». Men til hverdags kan du fint skjerpe et område. For eksempel kinnbena?

Slik gjør du:

1. Forbered huden først med krem og eventuelt foundation og concealer. Contouring er et av de siste trinnene i en makeup-rutine. 

2. Ta stilling til om du ønsker en diskré eller tydelig effekt. For en diskré countouring er det best å bruke pudderprodukter som legges oppå ditt vanlige pudder. Tydelig contouring får du med kremete produkter som påføres etter foundation, men før pudder. 

3. Produktet du bruker, enten det er pudder eller krem, bør ha en mørk, nøytral nyanse. Ikke for grå eller rød. Det skal være samme farge som en skygge kaster på ansiktet ditt. 

4. Påfør nå litt farge der du vil skape en illusjon av skygge. For eksempel i innhulningen under kinnbena (sug inn kinnene så ser du hvor), langs sidene av nesen eller ved hårgrensen i pannen. 

5. Ton fargen grundig ut med fingrene eller en pensel. Overgangen mellom farge og hud skal være glidende og usynlig. 

6. Legg en lys farge, for eksempel highlighter, på det som skal fremheves. Øvre del av kinnbenet, neseryggen eller midten av pannen. Dette må også tones godt ut. 

7. Hvis du har brukt pudderprodukter, kan du avslutte med et streif av blush, som vil gjøre resultatet mer naturlig. Hvis du har brukt kremprodukter, legger du et lag pudder oppå for å fiksere. Avslutt med blush.


Basisutstyret

1. Full effekt? Prøv den kremete Professional Makeup Conceal, Correct, Contour Palette fra Nyx. Fargene legges og tones ut enkelt med fingertuppen eller en pensel. 149 kr.

2. Paletten Imogenation Highlight To The Moon gir deg alt du trenger for å komme i gang med diskré contouring. Og til en god pris! Fra Makeup Revolution, 185 kr.

3. Luksusutgaven av et contouring-sett kommer fra Nude by Nature. De tre flytende fargene i Contouring & Highlighting Fluid Trio gjør det enkelt å få et tydelig, men fortsatt naturlig resultat. 3 x 6 g, 385 kr.

2. Effekt: Photoshoppet hud

Har du hørt om bluring? Altså ikke det man gjør med bilder i Photoshop og på Instagram, men noe du kan gjøre med huden din! Bluring-kremer er et forholdsvis nytt konsept som fås til både ansikt og kropp, som gir nesten samme effekt på huden som du kan oppnå digitalt.

Slik gjør du: 

1. Bluring-krem legges på etter dagkremen, men før eventuell foundation. Bruk den bare lokalt, altså direkte på linjer, rynker, tydelige porer eller ujevne områder. 

2. Ha litt bluring-krem på fingertuppen og dupp den direkte på valgt område. Ikke stryk eller gni kremen utover, men dupp den forsiktig på til den er fordelt. 

3. Gi produktet et minutts tid til å sette seg og smelte inn i huden før du fortsetter med for eksempel foundation, concealer eller pudder.


© Getty Images

1. Micro-Blur Skin Perfector fra Kiehl’s er nærmest et jevnende pudder i kremform. Bruk den der hvor huden trenger å få en jevnere overflate. 30 ml, 270 kr.

2. Den smarte sticken fra Lancôme kan brukes både før makeup og som en utglattende hudoppfrisker i løpet av dagen. Teint Idole Ultra Blur Stick, 460 kr.

3. Effekt: Glødende hud

Hvis det er noe vi elsker, så er det hud med liv og glød. Så det er ekstra deilig at det er noe av det enkleste å fikse med sminke! Hemmeligheten er highlighter. Rett og slett lys! 

Highlighter er ganske enkelt et strålende, lysreflekterende produkt, enten i pudder- eller kremform, som fanger, forsterker og reflekterer lyset slik at huden din stråler. 

Slik gjør du: 

1. Velg de stedene du vil fremheve. Det kan være kinnben, neserygg, amorbue ved overleppen, brynsben, skuldre, krageben eller til og med skinneleggen når sommeren kommer. 

2. Når du skal bruke highlighter i ansiktet, skal den ikke dekkes av foundation eller pudder, så legg den som det siste trinnet i din makeup-rutine. 

3. Et kremet produkt kan du enkelt påføre med fingrene, mens et pudderprodukt skal legges med en pensel. Uansett type highlighter, bør den legges med lett hånd og tones ut slik at overgangen blir usynlig. 

4. Og så er det ellers bare å duppe eller børste lysfangeren på huden. Legg på bare litt om gangen – det er enklere å fylle på med litt mer enn å fjerne det igjen.


Les også: Sminken du må ha etter 50

1. Som det reneste sollys fanget i et skrin. Så tindrende vakkert er Bobbi Browns lette og silkemyke Highlighting Powder. 475 kr

2. De myke, lette og luftige børstehårene etterlater bare et superlett strøk highlighter på huden. Akkurat som det skal være. Diffused Highlighter Brush fra BareMinerals, 369 kr.

4. Effekt: Strålende øyne 

Er du kjent med konseptet komplementærfarger til øynene? Det går i korte trekk ut på at øyenfargen din fremheves best av de nyansene som ligger på motsatt side av fargehjulet. 

Til blå øyne er øyenskygger i fersken, varm brun, gull og kobber best, mens grønne øyne funkler i mørk oransje, mørkerødt, burgunder, rødlilla og lilla. Brune øyne blir ekstra vakre i klar blå, lavendel, turkis og blålilla.

Slik gjør du: 

1. Selv om komplementærfarger fremhever, skal de ikke dekke hele øyeområdet. Kombiner dem derfor med en øyenskygge i en nøytral farge, som du legger først – på hele øyelokket. 

2. Finn frem din foretrukne øyenskyggefarge, og påfør den langs kanten av øyevippene med en liten, fast pensel. Legg flere lag hvis fargen ikke er tydelig nok. Legg også litt under de nederste øyevippene. 

3. Børst fargen lett utover og oppover, slik at du får en glidende overgang mellom komplementærfargen og den nøytrale fargen du la på først. Avslutt med maskara.

1. Vakkert til brune øyne: Diors 5 Couleurs Couture Eyeshadow Palette i fargen Denim. 640 kr.

2. Vakkert til blå øyne: Nars sin Voyageur Eyeshadow Mini Palette i fargen Nectar. 350 kr.

3. Vakkert til grønne øyne: YSLs Couture Palette 5 i fargepaletten Surrealiste. 565 kr.

4. L’Oréals gylne dråper kan brukes som de er eller blandes i foundation for å gi hele ansiktet glød. Glow Mon Amour Highlighting Drops i fargen Ivory Glow. 15 ml, 189 kr.

5. Effekt: Hvite tenner

Kaffe, te og rødvin smaker godt, men setter spor etter seg på tannemaljen. Fargestoffene i drikkene gjør tennene gule, og hvis du også røyker, er du garantert misfargede tenner. Men fargen kan korrigeres (til en viss grad) med makeup! Trikset er leppestift med en blå undertone som får det hvite i tennene til å virke mer fremtredende. Og da helst en leppestift i en mørkere nyanse, som skaper større kontrast mellom lepper og tenner. 

Slik gjør du: 

1. Finn først din perfekte farge. Den skal ha en blåtone, for eksempel rosa, kald rød eller lilla. En skinnende leppestift reflekterer lyset bedre enn en matt leppestift, og får derfor også tennene til å se hvitere ut. 

2. Fukt leppene med leppebalsam før du tar på leppestift. Da vil leppestiftfargen fordele seg mest naturlig på leppene. 

3. Ønsker du å heve leppestiften noen hakk, kan du først tegne opp leppene med en leppeblyant i samme farge som leppestiften. Pass på ikke å tegne utenfor leppenes naturlige grense. 

4. Legg på leppestift, kyss en serviett og legg på et lag til med leppestift. Smil og nyt litt «hvitere» tenner!

HOLLYWOODSMIL: Julia Roberts (53) er kjent for sitt flotte smil.

© Getty Images

5 farger som får tennene til å se hvitere ut

1. Fuktende, fargemettet og absolutt fantasisk. Slik er Rouge Pur Couture fra YSL – her i farge nummer 76. 370 kr.

2. En av Macs klassiske farger heter passende nok Mac Red. En knallrød farge med blå undertoner. Satin Lipstick, 190 kr.

3. Hvis du ikke ønsker en for knall leppefarge, kan du bruke en lysere rosa med et hint av blått. Som for eksempel Max Factors Colour Elixir Restage Moist Kiss Lipstick i fargen Dusky Rose. 129 kr.

4. Maybellines Color Sensational Lipstick inneholder nektar fra honning, som mykgjør og pleier leppene. Fargen heter Pink Pop. 120 kr.

5. Estée Lauders luksusleppestift gir leppene en blank og fyldig overflate. Pure Color Envy Hi-Lustre Light Sculpting Lipstick i fargen Sly Ingenue. 325 kr.

TIPS!! En tannrens hos tannlegen din kan også gjøre underverker. Pussemaskinen fjerner langt mer misfarging enn du klarer med tannbørsten. Regn med en pris på cirka 700 kr.


Les også: Hvilken concealer bør jeg velge?

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...