© Getty Images

Hvilken maskarabørste er best for meg?

Det var sannsynligvis det første makeup-produktet du kjøpte som tenåring, og det produktet du bruker på daglig basis nå: maskara! For vi er stadig på jakt etter de perfekte, lange, vakkert bøyde og forførende fyldige øyenvippene. Her får du hjelp til å finne DIN neste – og perfekte maskara.

9. juni 2021 av Maria Rothmar og Ellinor Engelstad

Før du begir deg ut i jungelen av maskara, så bør du lese dette. For det er nemlig ikke det samme hvilken fasong på børsten du velger.

En buet mascarabørste gir: Bøyde vipper

Formen får vippene til å bøye seg, så de får en fin bue. Trekk børsten opp og utover mens du blunker så vippene presses ned i børsten. Det gjør den buede for- men tydeligere. 

Diorshow Iconic Overcurl fra Dior. 10 ml, 390 kr. Fås kjøpt her

© Dior

En oval mascarabørste gir: Volum

De kraftige børstene i midten avsetter ekstra farge så vippene ser fyldigere ut. Samtidig hjelper de korte børstene til med å fange opp de korte hårene både ytterst og innerst på vippekanten. 

2000 Calorie Mascara Waterproof Black fra Max Factor. 12 ml, 119 kr. Fås kjøpt her

© MaxFactor

En timeglassformet mascarabørste skaper: Vifteform

Børstens design gjør at det blir avsatt mer farge enn av andre type børster på de innerste og ytterste vippene. 

Helena Rubinstein Lash Queen Mascara Sexy Blacks 5,8 ml, 330 kr. Fås kjøpt her

© Produsenten

En gummi-mascarabørste gir: Adskilte vipper

Denne børsten kan gi både lengde og volum avhengig av hvilken type du velger. Fordelen er at den virker som en slags kam som gjør det nesten umulig for vippene å klumpe seg.

Big Volume Real Shock Mascara fra Eveline, 10 ml, 109 kr. Fås kjøpt her.

© Produsenten

En tradisjonell mascarabørste gir: Lange vipper

Den lange, rette børsten forlen- ger øyenvippene ved å avsette like mye farge overalt, og samti- dig «trekke» den svarte fargen ut over vippene.

La Roche-Posay Respectissime vannfast maskara, 7,6 ml, 219 kr. Fås kjøpt her

© Produsenten

En supertynn mascarabørste gir: Flere synlige vippehår

Den ultratynne børsten sørger for at alle vippene får farge. Selv de små og tynne hårene. Det får det til å se ut som om du har massevis av tette vipper.

Telescopic Mascara Magnetic Black fra L'oreal, 86 kr. Fås kjøpt her

© L'oreal

En kjegleformet mascarabørste gir: Katteøyne

Den tynne spissen fanger opp de bittesmå hårene innerst i øyekro- ken mens det bredere området gir volum til de midterste og ytterste vippene. Resultatet er et frekt cat eye-look.

Volume Mascara fra Tromborg. 14 ml, 360 kr. Fås kjøpt her

© Tromborg

En jumbo-xl-maxi- mascarabørste gir: Massevis av alt

Det kjempestore børstehodet sørger for at det blir avsatt mak- simal mengde farge på alle vip- pene. Det gjør dem ekstraordinært kraftige hele veien, fra innerst til ytterst.

Monsieur Big Mascara fra Lancôme. 10 ml, 279 kr. Fås kjøpt her

© Lancôme

Smarte maskaratips for voksne vipper!

  • Kombiner maskaraer. Et lag vannfast maskara over din vanlige maskara gjør den mer motstandsdyktig og hindrer at den drysser.
  • Fremhev med farge. Blå eller lilla maskara kan virke fryktelig 80-talls, men hvis du velger en som er nesten svart, vil fargen få det hvite i øynene dine til å virke hvitere.
  • Gre godt igjennom. Vil du ha pent adskilte og definerte vipper, så gre igjennom dem med en brukt, godt rengjort maskarabørste før maskaraen har tørket helt.
  • Forleng vippene. Legg først litt maskara ytterst på vippene og la den tørke. Legg deretter på maskara som du pleier. Det ekstra laget forlenger vippene dine drastisk. 

Ekstra utstyr til 40+-vipper

Det er ikke bare håret på hodet som blir tynnere og svakere med årene. Øyenvippene mister dess­ verre også både fylde, tetthet og styrke. Men hjelpen er nær! 

Primeren - Løfter vippene dine

Fungerer som en slags push up-bh til vippene dine. Tilfører fiber og fylde og brukes på rene vipper. Resultatet blir Bambi-øyne.

Vippetangen - Åpner opp øyene dine

Den ligner kanskje et middelaldersk torturred- skap, men effekten er ikke til å ta feil av! Klem den sammen ved roten av vippene i fem sekunder før du legger på maskara. Aldri etterpå! De buede vippene ser tydelig lengre ut og får øynene dine til å virke mye større. 

De bløte putene i Eyelash Curler Gentle Curl fanger opp og bøyer alle vippene – uten å rive dem av. Fra Bobbi Brown. 319 kr. Fås kjøpt her

© Bobbi Brown

Serumet - langtidsforlenger vippene

Legg en stripe vekststimulerende serum langs vippekanten hver kveld og ha tålmodighet. Etter tre-fire uker kan du se en tydelig forskjell, og etter seks uker er vippene dine lengre enn noengang før. Prisen er kanskje høy, men serumet virker!

Fibrene - vipps så er vippene blitt mye lengre!

Vil du ha maksimal lengde og fylde med en gang? Da er løse fiber løsningen. Legg et lag maskara, stryk forsiktig et lag fiber på vippene, og legg deretter enda to-tre lag med maskara på. Ser nesten ut som kunstige vipper, men er likevel mye mer naturlig. 

Les også: Sminken du må ha etter 50

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...