Slik unngår du pigmentflekker i sommer

Disse tipsene bør du huske på, dersom du ønsker å holde huden sunn og ung lengst mulig!

19. mai 2021 av Kontent for Eucerin

Visste du at UV-stråling er det som fremskynder aldringsprosessen i huden vår aller mest? Nå som vi går inn i den lyse, deilige tiden er det spesielt viktig å huske på å bruke solbeskyttelse.

Solfaktor 50 kan du med fordel bruke i ansiktet daglig, uansett vær, for det er nemlig slik at UV-strålene også trenger gjennom skylaget på dager med mindre sol. Dette trigger melaninproduksjonen, som i tillegg til å gi huden en solkysset glød, også kan resultere i pigmentflekker.

5 soltips for sommeren

Overeksponering av sol kan forårsake hudskader både på kort og lang sikt, så for å holde huden ung og sunn lengst mulig bør du:

1) Påføre rikelig med solbeskyttelse før du eksponerer huden for sollys, og smøre deg jevnlig utover dagen (helst annenhver time). Særlig etter bad og håndkletørking. På den måten opprettholder du til enhver tid solbeskyttelse. 

2) Bruke en hel håndfull solbeskyttelse til hele kroppen. Ikke glem føtter, hender, rygg og baksiden av armene.

3) Bruk gjerne hodeplagg, og unngå/begrens soleksponeringen når den er på sitt sterkeste (mellom kl 11 og 15)

4) Bruk en solbeskyttelse som hindrer UVA- og UVB-stråler. Gjerne også en som beskytter mot HEV-lys*, altså de strålene som øker risikoen for solrelatert aldring av huden og pigmentflekker.

5) Drikk godt med vann, og hold deg hydrert i varmen!

Foto: Eucerin og Angelo Pantazis / Unsplash

Ny solbeskyttelsesserie

Eucerin har gjennom flere år med forskning og kvalitetsprodukter etablert seg som en ekspert på hudpleie og lanserer nå endelig sin populære solbeskyttelsesserie i Norge. Produktene er utviklet i tett samarbeid med hudleger og passer alle hudtyper.

Solbeskyttelsen fra Eucerin har en høy til meget høy faktor og inneholder kun aktive ingredienser med optimal beskyttelse mot skadelige solstråler. Produktene er klinisk og dermatologisk testet både på effekt og hudvennlighet for barn og voksne.

– Selv om man ikke tilbringer hele dagen på stranden, er det viktig å beskytte seg mot solen, forteller hudekspert hos Eucerin, Caroline Martinsson.

Solkrem-guide

For hele kroppen – alle hudtyper

Eucerin® Sensitive Protect Sun Dry Touch gir deg høy solbeskyttelse for hele kroppen. Den har en lett konsistens, og gir en umiddelbar matt og silkemyk følelse. Passer både sensitiv, fet og kviseutsatt hud, fra tre år og oppover. Bruk den når du er på dagstur i byen eller når du ligger langflat på stranden.

Solkremen er ekstra vann- og svetteresistent, i tillegg til sandavvisende. Beskytter deg mot UVA- og UVB-stråler, og består også av Licochalone A som blant annet beroliger huden**. Finnes i både SPF 30/50+. Veil. pris kr. 329,90/369,90. Fås kjøpt eksklusivt hos Vitusapotek og Ditt Apotek, i butikk og online. 

Foto: Eucerin og Christopher Campbell / Unsplash

Solkrem for ansikt – beskytter mot pigmentflekker 

Solen trigger økt melaninproduksjon, som i tillegg til å gi solkysset hud, også kan resultere i pigmentflekker. Ansiktet er spesielt utsatt, og nettopp derfor kan det være lurt med en egen solkrem tilpasset huden i ansiktet.

Sun Fluid Pigment Control SPF 50+ fra Eucerin reduserer eksisterende pigmentflekker og forhindrer dannelsen av nye. Den gir en behagelig og lett følelse på huden og absorberes raskt, noe som gjør den perfekt til bruk også under makeup. Produktet passer for alle, også de med sensitiv hud. Veil. pris kr. 299,90. Fås kjøpt eksklusivt hos Vitusapotek og Ditt Apotek, i butikk og online.

*Sollysspekteret består av UV, synlig og infrarødt lys. Synlig sollys kan oppdages av det menneskelige øye, men de andre er usynlige. Deler av dette synlige spekteret har et høyt energinivå og er kjent som synlig høyenergi lys eller blått lys. Det kalles også HEV-lys. HEV-lyset trenger inn i de dypere lagene i huden (dermis) og kan skape frie radikaler. Disse frie radikaler er en av de viktigste årsakene til fotografering (for tidlig aldring av huden forårsaket av solen). De forstyrrer hudcellene og bryter ned kollagen og elastin som gir huden et smidig, ungdommelig utseende. HEV-lys har også vært knyttet til ujevn hudpigmentering og melasma.

**Licochalcone A er en kraftig antioksidant og en betennelsesdempende aktiv ingrediens ekstrahert fra roten til den kinesiske lakrisplanten (Glycyrrhiza Inflata). Når Licochalcone A påføres irritert hud (for eksempel akneutsatt hud, atopisk og / eller solskadet hud), reduserer det rødhet og hjelper til med å berolige lett betennelse.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...