Slik tar du vare på intimhygienen

Visste du at overdreven vask og sterkt parfymerte såper kan føre til kløe og svie nedentil?

31. mai 2018 av Bonnier Creative Studio

Lange skole- eller arbeidsdager, trening og tettsittende klær fører fort til svette, og i kombinasjon med utflod og urinrester kan dette føre til vond lukt i underlivet. Men visste du at overdreven vask nedentil med sterkt parfymerte såper kan gi allergiske reaksjoner og føre til tørre og irriterte slimhinner?

Kroppens egen beskyttelsesmekanisme, utfloden, inneholder sunne melkesyre­bakterier som gir et surt miljø og beskytter underlivet mot sopp og andre infeksjoner. Denne beskyttelsen kan svekkes ved bruk av sterkt parfymerte såper eller dersom vi vasker oss for ofte. Kløe og svie nedentil kan komme som et resultat av at man bruker såper som ikke er tilpasset underlivet. 

Vær snill mot underlivet ditt

Skånsom: Asan mild intimvask med tranebær og silkeekstrakt er spesielt utviklet for sensitiv hud og daglig intimvask. 

En mild intimvask fjerner de fettløselige stoffene som gjerne kan lukte litt, og gjør at man kan føle seg fresh igjen etter en lang og aktiv dag. Kvinner bør vaske godt rundt hele vulva og mellom kjønns­leppene. Utfloden renser skjeden slik at vi ikke trenger å vaske oss innvendig.

Asan intimvask har en pH­-verdi som er lik hudens egen, og sammen med melke­syre medvirker dette til å opprettholde hudens naturlige beskyttelsesfunksjon.


Les mer om hvorfor du bør bruke intimsåpe her.

Nyhet: Asan intim dusjolje er beriket med mandelolje, som er kjent for sine fuktighetsbevarende egenskaper. 

For deg som dusjer ofte er det fint å bruke en intimvask beriket med olje. Asan intim dusjolje har en behagelig konsistens, skummer lett og rengjør skånsomt. Den er spesielt tilpasset den sensitive huden i underlivet, i tillegg har den en lett og eksklusiv duft som gjør hverdagen til en spaopplevelse.

Visste du at?

  • Fra puberteten har jenter omtrent 1 teskje utflod om dagen.
  • Underlivet bør vaskes med varmt vann og mild intimvask for å beskytte de sarte slimhinnene og bevare den sunne intimfloraen.
  • God kjennskap til underlivet kan bidra til seksuell glede.
  • Sårbare slimhinner tørker lett ut og blir irriterte, så det lønner seg å velge tilpassede produkter. 

Slik bruker du intimvask

  1. Ta intimvask på håndflaten så den dekker et område på størrelse med et kronestykke. Vask forsiktig hudfoldene i lysken og kjønnsorganenes ytre deler.

  2. Skyll godt, men spyl aldri vann opp i skjeden. Dusjer du flere ganger om dagen, bør du bare bruke såpe én av gangene.

  3. Vask bare genitalområdet (vulva), ikke skjeden!

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio for Asan/Weifa.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...