Hvordan ta vare på irritert hud med lett eksem i sommer

Er du plaget av tørr, irritert hud og lett eksem? Her kommer noen gode råd for en enklere hverdag med smøring og soling.

13. juni 2018 av Bonnier Creative Studio

Det som er fint med sommeren er at naturlig sol og saltvann kan ha en gunstig effekt på irritert hud med lett eksem. Likevel er det viktig å følge råd om soling og solbeskyttelse, og man anbefales å ikke oppholde seg i solen uten å beskytte huden. 

Forebygging av tørr, irritert hud og lett eksem

Regel nummer én ved denne hudtypen er forebygging. Det beste er å pleie og styrke hudbarrieren daglig med nærende fuktighetskremer, balmer og oljer for å holde huden myk og smidig. Gode daglige smørerutiner er viktig for å holde huden fuktet og hel, og ikke bare smøre når huden har utbrudd.

Franske A-Derma er ekspert på effektiv og beroligende plantebasert hudpleie til sart, tørr, irritert hud og lett eksem. Spesialserien Exomega Control er spesielt utviklet for denne hudtypen, og for å forebygge, motvirke og pleie en hud med tendens til atopi.

Hvordan smøre solkrem på tørr, irritert hud med lett eksem?

Til tross for at sol kan ha en gunstig effekt på denne hudtypen, er det lurt å ta noen forhåndsregler. Smør huden med solkrem ca. 20 – 30 minutter før man går ut i solen og smør på nytt ca. hver annen time og etter bading. 

Hvis huden trenger fuktighetskrem i tillegg til solkremen, må denne påføres etter solkremen er påført huden. Man må smøre rikelig og smøringen må gjentas i løpet av dagen, fordi den beskyttende effekten av solfiltrene kan avta i sollys, varme og vann.

Beskytt også huden med lette klær, dekk til hodebunnen og ta pauser fra solen midt på dagen når solen er sterkest. Hvis huden er ekstra følsom og blir lett brent, bør solkremen påføres ca. 15 til 30 minutter før man skal ut i solen, slik at solkremen rekker å trekke godt inn i huden. På stranden kan påføring av solkrem gjerne gjentas slik at man er sikker på at alle deler av kroppen er godt dekket.

EXOMEGA blir til EXOMEGA CONTROL! A-Derma Exomega Control-serien består av et bredt utvalg fuktighetskremer og oljer. Blant annet finner du både vaskegel, dusjolje og badeolje. En viktig del av forebygging mot tørr, irritert hud og lett eksem er nemlig å velge beroligende og gjenoppbyggende hygieneprodukter allerede i dusjen.

Exomega Control serien demper effektivt irritasjon og reduserer hyppigheten av tørrhet og hudirritasjon. I serien finnes det tre skreddersydde og aktive fuktighetskremer: Nærende (Lotion) og Nærende+ (Cream) og Nærende ++ (Balm).

Alle 200 ml. og 50 ml. pakningene er i steril emballasje, dette for å sikre en høyere sikkerhet og toleranse for den meget sarte huden. Exomega Control-serien er spesielt utviklet etter den nordiske befolknings strenge krav til rene og naturlige produktformuleringer, og 95% av alle ingrediensene i Exomega Control formuleringene er av naturlig opprinnelse.

Én påføring daglig skal være nok for å holde huden fuktet gjennom hele dagen.  

Alle hudtyper blir sarte og mindre motstandsdyktige av solen, og dersom du allerede har en sart, irritert hud eller lett eksem, er det ekstra viktig å ta vare på huden. Det er lurt å være litt skeptisk mot innholdet som finnes i en god del solkremer på markedet og velge en solkrem som er tilpasset hudtypen din.

Om sommeren kan huden fort bli irritert av fete kremer. Velg derfor en mindre fet fuktighetskrem, i tillegg til en solkrem som er utviklet til å ivareta en sart irritert hud sine behov.

Basert på lang ekspertise har A-Derma utviklet en ny unik solserie, som sikrer tredobbelt beskyttelse til sart, irritert hud og lett eksem. A-Derma Protect Cream AD (Atopisk dermatitt) er med sitt unike innhold av Rhealba® havrekimolje, den eneste solkremen som beskytter og virker gjenoppbyggende på huden i sollys. A-Derma Protect Cream AD er spesielt utviklet for hud som er sart, tørr, irritert og har lett eksem. 

AFTERSUN! Beskytt huden også etter du har vært ute i solen. A-Derma Protect AH aftersun lotion er en nyhet som inneholder Rhealba® havrekim olje og hyaluronsyre som gjenoppbygger hudbarrieren, roer ned huden og kompenserer for tap av fuktighet etter soling.


A-Derma Exomega Control og A-Derma Protect kan kjøpes på apotek. 

Fakta om atopisk eksem

  • Så mange som 20% av alle barn og 10% av voksne har atopisk eksem.

  • Atopisk eksem er en multifaktoriell sammensatt tilstand, og både arv, og fysiske og psykiske påvirkninger kan føre til eksemutbrudd.

  • Atopisk eksem kan oppstå hos personer med en sart og følsom hudtype og det kan ramme alle, både baby, barn og voksne.

  • Atopisk eksem er en hudtilstand som gjør at huden blir tørr, irritert og klør, og barrierefunksjonen er betydelig svekket. Noen ganger kan huden klø så mye at du klorer deg selv, slik at huden sprekker og blør.


Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio for A-Derma.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...