«Hjelp! Jeg har alltid farget håret, og nå har jeg en bred, grå ettervekst foran»

Se trinn for trinn hvordan frisøren gjør overgangen fra helfarget til naturlig grått hår finest.

23. mai 2023 av Maria Rothmar

Fleur om håret sitt: 

– Jeg har alltid farget håret mitt. De siste syv–åtte årene har det så smått begynt å dukke opp grå hår ved røttene, noe som bare har økt de siste årene. Det har vært et styr å kamuflere det med hårfarge, så det siste halvannet året har jeg bare latt de grå hårene vokse ut. 

Det mest ergerlige er det tydelige skillet mellom grått og farget hår, men jeg har ikke noe imot å bli gråhåret. Det har vært en irriterende kultur der menn med grått hår har blitt omtalt som sølvrever, mens kvinner bare har blitt sett på som gamle. Heldigvis er grått hår blant kvinner blitt mer trendy nå, så jeg gleder meg til å se hva frisøren kan hjelpe meg med.

«Hjelp! Jeg har alltid farget håret, og nå har jeg en bred, grå ettervekst foran»

Fleur Coco McLynn, 48 år

  • Spirituell mentor og healer 
  • Singel 
  • Mor til en jente på 15 og en gutt på 13 år

UNDERVEIS TIL Å BLI GRÅ: Fleurs mørke, helfargede hår stripes med en lysere, kjølig brunfarge.

© Foto: Morten Andersen, Maria Rothmar / Hår: Liva Pedersen / Makeup: Mette Bundgaard

Frisøren om Fleurs hår: 

– Når håret er helfarget som Fleurs, kan man ikke bare lage grå striper overalt for å «viske ut» overgangen. Det vil slite altfor mye på håret og ikke se bra ut. Når du går fra helfarge til helt grått hår, skal det gjøres varsomt over tid. 

Derfor starter vi forsiktig opp. Jeg striper hele håret til Fleur med en lys, kjølig gråbrun farge. Den matcher både det grå håret og det fargede håret og demper overgangen mellom de to hårfargene. Jeg gir også Fleur en lysning av håret i front for å ramme inn ansiktet. Det åpner opp og gir et fargespill. Resten av håret får en toning som frisker opp den gamle hårfargen. 

Grunnen til at jeg legger lysebrune og ikke grå striper, er at det er mer skånsomt for håret. Hvis jeg skulle lagt grå striper, måtte håret først blekes helt hvitt og så farges grått. Det er altfor ødeleggende. 

Til slutt klipper jeg av ca. 10 cm av håret, tuppene er veldig slitte. Og så fremhever jeg Fleurs vakre naturlige krøller ved å vri dem rundt en rettetang.

INNRAMMING: Lyse striper i front legges for å ramme inn Fleurs ansikt.

© Foto: Morten Andersen, Maria Rothmar / Hår: Liva Pedersen / Makeup: Mette Bundgaard

Dette bør Fleur gjøre hos frisøren fremover: 

– Hun skal rett og slett fortsette med de lysebrune stripene. Ved hvert frisørbesøk legges stripene lengre og lengre bakover på hodet. På den måten vokser det forreste håret gradvis ut grått, mens håret lengere bakover stille og rolig blir lysere. Slik jobber man seg bakover og skaper en fargeflyt slik at det til slutt blir grått og jevnt.

FREM MED KRØLLENE: Liva snor Fleurs hår rundt en rettetang for å få frem de naturlige krøllene. 

© Foto: Morten Andersen, Maria Rothmar / Hår: Liva Pedersen / Makeup: Mette Bundgaard

Og hjemme: 

– Fleurs hår trenger næring, da det er slitt og generelt tørt på grunn av de grå hårene. Grått hår er rett og slett mer tørt enn ikke-grått hår. Og så kan hun vedlikeholde den kjølige tonen med en sølvsjampo, avslutter Liva.

Les også: Her er hårfrisyrene alle kler

ETTER: For å gjøre overgangen fra helfarget til naturlig grått hår finest, har Fleur fått kjølige lysebrune striper som hun skal fortsette med til hele håret er naturlig grått.

© Foto: Morten Andersen, Maria Rothmar / Hår: Liva Pedersen / Makeup: Mette Bundgaard

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...