Makeover voksen dame
© Foto: Thomas Dahl / Hår: Liva Pedersen / Makeup: Mette Bundgaard

Før & etter: Se Lindas hårforvandling

De grå hårene gir et flott fargespill, og det skal vi bevare, forteller frisøren. Se det flotte resultatet.

24. august 2023 av Anne-Sophie Jessen

Linda vil ha ny frisyre og farge fordi: 

– Jeg er faktisk ganske fornøyd med håret mitt. Denne frisyren har jeg hatt i mange år. Den er lett å style i hverdagen – jeg føner bare håret raskt og klemmer en leave in-krem i håret slik at krøllene kommer frem. Og så farger jeg hele håret tre ganger i året for å dekke over de grå hårene.

Hver gang den grå etterveksten titter frem, tenker jeg at nå er det nok og at det er på tide å omfave det grå håret. Men så ombestemmer jeg meg og får det farget likevel. Jeg vet ikke helt hva den gylne mellomveien er.

Med hensyn til hårpleie bruker jeg egentlig bare sjampo og balsam. Og så unngår jeg å vaske håret for ofte. Hårvask sliter på fargen og tørker ut håret mitt, sier Linda Borregaard.

Makeover voksen dame

Linda FØR

© Thomas Dahl

Linda Borregaard (52)


  • Audiologassistent.
  • Gift 
  • Mor til Sarah (27) og Laura (22)
Hårklipp voksen dame

KLIPP: Etter farging klipper frisøren Lindas hår slik at krøllene blir mer fremtredende.

© Thomas Dahl

Frisøren om Lindas hår:

– Linda er en mørk type med mørke øyenbryn, mørke øyne og en varm glød i huden. Derfor  synes jeg det er flott å understreke det mørke ved å farge Lindas hår enda litt mørkere. Men vi snakker ikke om helfarge. De grå hårene i Lindas hår gir et flott fargespill, og det skal vi bevare.

Derfor bruker jeg en transparent gloss som gir dybde til hårfargen. Glossen har en lav pH-verdi, og derfor virker den også som en balsam som tilfører masse glans. Den får de grå hårene til å fremstå mindre tydelige uten at de dekkes helt. Det er fortsatt en fargeforskjell i Lindas hår. 


– Til slutt klipper jeg håret slik at hennes flotte krøller kommer bedre frem.

Makeover voksen dame

TRIKS: Med en diffuser på hårtørkeren får håret mer volum og mer krøll.

© Foto: Thomas Dahl / Hår: Liva Pedersen / Makeup: Mette Bundgaard

Dette bør Linda gjøre hos frisøren fremover: 

– Hvis Linda ønsker å bevare den dype hårfargen som hun har nå, bør hun få farget håret to til fire ganger i året. Hvis frisøren hennes gir Linda den samme fargebehandlingen som hun har fått i dag, vil lag på lag-effekten gjøre at hun gradvis får en mørkere hårfarge og mer glans. Fargen vil også holde bedre når håret farges flere ganger. Men etterveksten vil alltid ha færrest lag, derfor blir den ikke så markant.

Makeover voksen dame

WOW: – Jeg elsker det nye håret mitt, sier Linda begeistret til frisør Liva Pedersen.

© Foto: Thomas Dahl / Hår: Liva Pedersen / Makeup: Mette Bundgaard

... Og hjemme: 

– Naturlig krøllete hår er alltid litt tørt og porøst fordi skjellaget er åpent. Det får mange til å gjøre den klassiske feilen og ty til repair-produkter, fordi de antar at det vil være bra for tørt hår. Det er det ikke. Tørt hår har fremfor alt behov for fukt. Det skal ikke gjenoppbygges slik som skadet hår skal. Derfor vil jeg anbefale Linda å bruke fuktgivende produkter. En god krøllekrem som samler og definere krøllene er også uunnværlig. For å få maksimalt ut av denne typen krem, skal den smøres på håret slik at hele hårstrået dekkes, sier frisør Liva Pedersen.

Makeover voksen dame

Linda ETTER: 

© Foto: Thomas Dahl / Hår: Liva Pedersen / Makeup: Mette Bundgaard

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...