Få Vendelas (50) beste sminketips

Tidligere supermodell Vendela Kirsebom gir deg sminketips til den store festdagen.

23. november 2016 av Marit Lien

Nå er den store festsesongen like rundt hjørnet, og det bugner av julebord, middagsselskaper og andre festligheter. I tillegg til å finne den ultimate drømmekjolen – er det viktig at både hårfrisyren og sminken sitter som den skal.

Vi har fått tidligere supermodell Vendela Kirsebom til å dele sine beste sminketips med oss.


Forberedelser

Før den store festdagen kan du gjøre noe forberedelser. 

Bruk peeling noen dager i forveien slik at huden ikke er rød når du skal på fest. Ved å fjerne de døde hudcellene gir du huden en mykhet som gjør at sminken fester seg og sitter godt. Huden vil også se friskere ut!

Legg på en fuktighetsmaske kvelden før du skal bort slik at du forbereder huden. Når du har fjernet masken legger du på et fuktighetsgivende serum som roser ned huden.

Napp øyenbrynene og fjern skjemmende hårvekst i ansiktet. Gjør helst dette noen dager i forveien slik at hun ikke er rød og irritert på den store dagen.

Sjekk skapet på badet for å forsikre deg om at du har alt du trenger. Hvis ikke har du en perfekt anledning (eventuelt unnskyldning) til å handle. 

Finn øyenskygge og leppestift som matcher antrekket. Unn deg gjerne noen spesialprodukter, som f.eks. et askepott-serum og et produkt som lysner huden og gir glød.

Gjør deg klar:

Øyenbrynene blir ofte tynnere med årene: Slik gir du brynene dine maks fylde og perfekt form!

Gusten hud? Få ny glød med hjemmelaget hudpleie 

Dropp dyre produkter! Hjemmelagde ansiktsmasker mot tørr høsthud


Slik sminker du huden

Før du begynner å legge sminke må huden være skikkelig ren. Rens den godt med et mildt renseprodukt, og bruk en oppkvikkende toner i etterkant.

Legg på et oppstrammende serum. Det kan faktisk gjøre huden din noen år yngre – i hvert fall for en stund.

En god fuktighetskrem er et must. Ikke glem øyekrem under øynene – det gjør huden ekstra myk og fin.

Legg eventuelt en hudlysner på huden. Det finnes spesielle produkter som er laget for dette, og som inneholder lysreflekterende partikler. Disse får huden til å se friskere og yngre ut, og det gir fin glans. Hudlysnere er spesielt flott for voksen hud. Noen kvinner synes at hudlysnende kremer og litt pudder er alt de behøver for å se flotte ut.

Neste skritt er primer og foundation. Gjør deg flid med grunningen. Bruk gjerne pensel eller svamp når du påfører. 

Legg først et tynt lag, og dekk til med et ekstra lag der det er nødvendig. Huden skal virke naturlig, men skal du være i kveldsbelysning så tåler du litt ekstra. Husk at du må ha et godt speil og god belysning når du legger sminken.

Legg på concealer der du trenger å skjule uregelmessigheter. Bruk gjerne en pensel til påføringen, eller bruk rene og varme fingertupper.

Finn sminken som passer deg:

Stor foundation-guide: Slik velger du riktig foundation

Liker du ikke foundation? Da bør du sjekke ut bokstavkremene!


Slik fremhever du øynene

Ta først concealer på øyelokket. Dette gjør at underlaget blir jevnt og at øyeskyggen sitter bedre.

Legg på en lys skygge på hudpartiet under øyenbrynene og på hele øyelokket.

Form øynene med skygge. Finn farger som går ton i ton, og som passer til dine naturlige farger og til antrekket.

Begynn med den lyseste nyansen, og legg skyggen fra siden av øyet og inn mot midtpartiet på lokket. Velg så en mørkere nyanse som du legger i globallinjen og videre i v-form mot øyelokket. Gni fargen godt ut med pensel slik at den blander seg med resten av fargene og ikke skaper synlige overganger til det lyse.

Hvordan du legger skygge er avhengig av øyets fasong. Utgangspunktet her er litt runde øyne med store øyelokk. Hvis du har mye løs hud eller overflødig hud på øvre øyelokk bør du gå forsiktigere frem og unngå for mørke farger.

Når du har lagt skygge går du over hele øyepartiet med en stor kost for å gni ut fargen ytterligere.

Legg eyeliner eller kajal langs vipperøttene, fra øyekroken og halvveis inn på øyelokket. Gni fargen ut med en q-tip eller fingertuppen slik at det ikke blir for sterke kontraster. Du kan eventuelt legge en mørk skygge med pensel på det samme området.

Børst på vipper og bryn med en ren børste.

Bruk vippetang til å forme vippene i en flott bue, og ta på et lag med primer før du tar på maskara. La maskaraen tørke. Legg så på maskara på øyevippene – pass på at det ikke blir for tykt. Bruk børsten til å jevne ut maskaraen før den tørker. Påfør så et nytt lag med maskara for å gi vippene mer volum, og bruk eventuelt vippetangen forsiktig på nytt.

Fargelegg brynene med pensel og skygge. Benytt eventuelt en øyenbrynsblyant for å forsikre deg om at fargen sitter.

Fremhev dine beste sider:

Fargen på øyene dine, avgjør hvilke farger du bør velge: Slik fremhever du øyefargen din

Usikker på hvilken farge du kler? Slik velger du riktig øyenskygge


Marker kinnbena

Rouge gjør seg alltid, og til kveldsbruk kan du gjerne være litt raus med fargen. Bruk også en highlighter (lysere skygge) på partier du vil fremheve, f.eks. partiet over kinnbena under øynene.

Skul skavanker og fremhev ansiktstrekk med rouge: Her er de beste rouge-triksene!


Leppene

Legg en lipliner som kontur rundt leppene. Velg en farge som matcher fargen på leppestiften, og ikke lag konturen for mørk.

Fyll inn med leppestift. Bruk pensel for å legge den jevnt på.

Til slutt bruker du litt lipgloss over. Noen dropper leppestiften og bruker bare lipgloss. Da kan du eventuelt bruke litt konturblyant på leppene også slik at skillet ikke blir for markant.


Til slutt

Spray over ansiktet med et produkt som gjør at sminken sitter (f.eks. GloMist Hydration Mist fra Glo Minerals). 

Dusj deg med sprayen med jevne mellomrom slik at sminken hele tiden ser frisk ut. Sprayen har også en oppkvikkende effekt.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...