© tara.no

Få ny glød med hjemmelaget hudpleie

Du trenger ikke bruke en formue på kostbare skjønnhetsprodukter. De beste kremene lager du selv på kjøkkenet, fullstendig fri for skumle ingredienser.

17. januar 2013

Hjemmelaget kosmetikk er fri for parabener, sulfater og andre syntetiske stoffer og konserveringsmidler. Baksiden er at de ikke varer like lenge. Derfor bør hjemmelagde skjønnhetsprodukter produseres i små doser og lagret på riktig måte. 

Har du brunt sukker, en matolje, og litt frukt og grønt, så er du langt på vei til å kunne lage dine egne skjønnhetsprodukter.

Gode fuktighetsprodukter som balanserer og beroliger huden er stort sett fremstilt av planteoljer, som du kan finne i matvarebutikken eller på ditt eget kjøkken. Eksempelvis hvetekimolje og nyperoseolje gir både fukt og næring til huden. Husk bare at planteoljer harskner på lik linje med oljene vi bruker i matlaging, så det er viktig å sjekke at beholderen ikke inneholder bakterier og at den lagres kaldt.

Sitron og persille-maske mot pigmentflekker

Ingredienser:

Like mengder av:

Persille-saft

Sitronjuice

Appelsinjuice

og saft fra ripsbær

Fremgangsmåte:

Bland saftene sammen, og påfør nyrenset hud. Masken skal ikke renses av, men legges under fvorittfunktighetskremen din.

Yoghurt-maske mot pigmentflekker

Ingredienser:

4 ss naturell, usøtet yoghurt

Fremgangsmåte:

Legg et tynt lag yoghurt på nyrenset hud. La masken virke i 20 minutter før du renser. Melkesyren i yoghurten fjerner skånsomt døde hudceller og lysner misfarget hud.

Ole Henriksens fuktighetsgivende skrubb

Ingredienser:

150 ml finkvernede kaffebønner

50 ml fint, brunt sukker

Sesamolje


Fremgangsmåte:

Miks ingrediensene med nok olje til å lage en tykk, men myk paste som tillater en enkel påføring. Fukt huden i dusjen og skru deretter av vannet. Massér inn kroppen med blandingen ved å begynne på føttene og massér oppover i faste, sirkulære bevegelser. Skyll godt. Påfør deretter et tynt lag med honning på hele kroppen. Skyll av etter fem minutter og påfør din beste body lotion. 

Ole Henriksen anbefaler en peeling en til tre ganger i uken dersom du har normal til tørr hud.

 

Ansiktsmaske for alle hudtyper

For tørr hud trenger du:

 

1 hel avokado

1 spiseskje honning

Fremgangsmåte:

Skrell og mos avokadoen med en stavmikser. Tilsett honningen, som gjerne kan varmes litt på forhånd. Bland godt, og legg masken på nyrenset hud. La masken virke i 10-15 minutter, og vask ansiktet god med lunket vann. Smør deg med ansiktskrem, og huden vil føles myk og fuktet.

Masken er full av proteiner og antioksidanter, og gjør godt for vintertørr hud.

For fet hud trenger du:

1 eggehvite

8 dråper sitronsaft

Fremgangsmåte:

Ta hviten av ett egg og pisk den til den blir hvit og fast og hell over 8 dråper med sitronsaft. La ansiktsmasken ligge på i ansiktet i cirka et kvarter og man blir kvitt fet hud i ansiktet.


For normal, kombinert hud trenger du:

4 jordbær

1 ss havregryn

Fremgangsmåte

Mos fire jordbær og bland med en spiseskje havregryn. Smør på ansiktet og unngå området rundt øynene. La virke i 10-20 minutter.

 

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...