7 tips for å trives med seg selv

7 tips for å trives med seg selv

Vi kvinner opplever mye press og forventninger. Helt fra vi er små, får vi høre at vi må være pene, tynne og perfekte. Det er ikke rart at så mange av oss er misfornøyde med oss selv!

30. november 2022

Men det trenger ikke være slik.

Det er mye du kan gjøre for å trives med deg selv, uansett hvordan du ser ut, eller hva du har oppnådd.

Er det ikke på tide å si nei til presset og begynne å føle seg vel på innsiden, også?

Sju tips som gjør at du trives med deg selv


1. Sett av tid til deg selv

Ta deg tid til å gjøre noe bare for din egen del hver dag, noe som gjør deg glad. Det kan være litt meditasjon, en lang tur i skogen eller et deilig boblebad med favorittboken din – det viktigste er at du får koble av og lade batteriene.


2. Feir dine små suksesser

Det er lett å fokusere på det vi ikke får til, og glemme å feire det vi faktisk oppnår. Bruk litt tid hver dag på å se tilbake på noe du har lyktes med, og gi deg selv ros og anerkjennelse for det.


3. Ta imot komplimenter med åpne armer

Ikke avfei eller bagatelliser det hvis noen gir deg en kompliment. Ta imot fine ord og tillat deg å nyte dem.


4. Vær snill mot deg selv

Når de negative tankene kommer krypende, kan du praktisere selvmedfølelse og møte tankene med noe positivt. Si det samme til deg selv som du ville ha sagt til en venn – du kommer langt med trøstende ord.


5. Praktiser mindfulness

Våre egne tanker kan være vår største fiende. Kjenn etter hvordan du har det og godta følelsene dine uten å dømme eller analysere dem. En stille stund med mindfulness kan gi deg sinnsro og klare tanker.


6. Sett av tid til noe som er gøy

Det er viktig å ta pauser og gjøre noe lystbetont. Enten det er å spille spill, gå tur eller se favorittprogrammet ditt på TV, kan hyggelige aktiviteter bedre humøret og redusere stress.


7. Be om hjelp

Husk at du ikke er nødt til å takle vanskelige perioder alene. Ta kontakt med familie, venner, terapeut eller bruk estetisk medisin – de kan hjelpe deg å bearbeide følelsene dine og finne nye måter å mestre livet på. Du må ikke gå gjennom alt alene.


Det er viktig å huske at selv om livet kan være tøft, er det ting du kan gjøre for å holde motet og styrken oppe. Med disse sju tipsene i bakhodet er du allerede godt i gang med å bygge deg opp og komme gjennom en vanskelig periode.

Konklusjon

Ingen er immun mot tøffe tider. Livet kan være vanskelig og by på mange utfordringer, men du er ikke nødt til å møte dem alene. Ved å praktisere ulike former for egenomsorg og husk å sjekk helsen. Be om hjelp og være til stede i øyeblikket har du kommet et godt stykke på vei til å oppleve lykke og harmoni i livet.

Ta vare på deg selv og husk at det blir bedre.

– Takk! Jeg håper disse tipsene vil hjelpe meg. :)

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...