Meny
Forrett: Asiatiske krabbeboller i salatblad
Hovedrett: Ravioli med zucchini
Dessert: Pærer i konjakk med nougatfløte
Innkjøpsliste
1 boks renset salatkrabbe, 170 g
200 g svinekjøttdeig
1 egg
2 vårløk
1 hvitløk
1 liten potte frisk koriander
1 lite glass sambal oelek (indonesisk chilipaste)
salt
peanøttolje
2 ss rødvinseddik
2 ss asiatisk fiskesaus
1 ss brunt sukker
1 rød chili
2 små potter frisk mynte
1 isbergsalat
1 kg zucchini
tørkede chiliflak
olivenolje
1 glass sardeller
2 sitroner
500 g fersk, fylt pasta, f.eks. ravioli
nykvernet svart pepper
1 stykke parmesan
4-6 små, faste pærer
1¼ dl sukker
1 kanelstang
1½ dl konjakk
50 g Odense nougat
2 dl kremfløte

Forrett: Asiatiske krabbeboller i salatblad
Naturligvis kan man servere kjøttbollene som plukkmat eller forrett uten noe ved siden av. Men disse asiatiske, krydrede bollene er morsommere når de legges opp på salatblad og serveres med en liten skål myntekrydret vinaigrette.
Letthetsgrad:
Tid: 30 min.
Mengde: 4 porsjoner
1 boks renset krabbekjøtt, 170 g
200 g svinekjøttdeig
1 eggeplomme
1 vårløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss frisk koriander, finhakket
2 ss sesamfrø
¼ ts sambal oelek
salt
peanøttolje til steking
Myntevinaigrette:
2 ss rødvinseddik
2 ss fiskesaus
1 ss brunt sukker
1 fedd hvitløk, finhakket
½ rød chili, finhakket
2 ss friske mynteblader, finhakket
Slik gjør du:
- La krabbekjøttet renne godt av i et dørslag. Bland godt sammen alle ingrediensene til farsen.
- Form farsen til 20 boller. Stek dem gyllenbrune i peanøttolje.
- Legg bollene opp på salatblad. Pynt med hakket vårløk, sesamfrø og finhakkede urter. Server sammen med vinaigretten.
- Visp sammen alle ingrediensene og hell opp i en serveringsbolle.
TIPS! Server krabbebollene i blader av isbergsalat. Topp med strimlet vårløk, sesamfrø og hakket koriander og mynte.

Hovedrett: Ravioli med zucchini
Den ferske, krydrede pastaen er god som den er og det er synd å "gjemme" den i sterk saus. Men italiensk stekt zucchini (squash) med chili, sardeller og mynte er virkelig friskt å blande med pastaen.
Tid: 20 min.
Mengde: 4 porsjoner
2 fedd hvitløk, finhakket
noen klyper chiliflak
olivenolje
4 sardellfileter, finhakket
½ dl strimlet, frisk mynte
revet skall og saft av ½ godt vasket sitron
500 g fersk, fylt pasta, f.eks. ravioli
Til servering:
olivenolje
nymalt svart pepper
revet frisk parmesan
Slik gjør du:
- Del zucchinien på langs og skjær den i skiver.
- Stek zucchini, hvitløk og chili i olivenolje i ca. 2 min. i en panne med høye kanter og lokk. Slå ned varmen. La det småkoke videre med lokket på skrå over pannen i ca. 10 min.
- Ha sardeller, mynte, finrevet sitronskall og sitronsaft i pannen. Bland forsiktig.
- Kok pastaen i følge anvisningen på pakken. La den renne godt av. Bland pasta og stekt zucchini. Topp med ekstra olivenolje, nymalt pepper og parmesan. Server med ekstra parmesan.

Pærer i konjakk med nougatfløte
Disse lekre pærene er ikke beregnet til å oppbevares lenge. Balansen i ingrediensene i laken er nemlig ikke konserverende. Men selvfølgelig kan du koke pærene i god tid før servering, eller servere dem nykokte og varme. Blir det noe igjen av den gode laken, passer den godt sammen med vaniljeiskrem.
Tid: 30 min.
Mengde: 4 porsjoner
4-6 små, faste pærer
saft og skall av ½ godt vasket sitron
1 dl vann
1¼ dl sukker
1 kanelstang
1 dl konjakk + 2 ss
Nougatsaus:
50 g kald Odense nougat
2 dl kremfløte
Slik gjør du:
- Skrell pærene. Skrell sitronen med potetskreller.
- Kok opp sitronskall, sitronsaft, vann, sukker, kanel og 1 dl konjakk.
- Kok pærene sakte under lokk i laken til der er blitt myke, det tar ca. 10-20 min.
- Ta ut pærene. Kok sammen laken i noen minutter slik at den reduseres. Ha i 2 ss konjakk og hell laken over pærene.
- : Finriv nougaten. Visp kremfløten litt stiv, og bland i revet nougat.