© Ove Lindfors

Vårlig treretters meny

Lag en perfekt sammensatt festmeny med asiatiske krabbeboller, ravioli og konjakkpærer.

19. mai 2013 av Caroline Hofberg

Meny

Forrett: Asiatiske krabbeboller i salatblad

Hovedrett: Ravioli med zucchini

Dessert: Pærer i konjakk med nougatfløte

 

Innkjøpsliste

1 boks renset salatkrabbe, 170 g

200 g svinekjøttdeig

1 egg

2 vårløk

1 hvitløk

1 liten potte frisk koriander

1 lite glass sambal oelek (indonesisk chilipaste)

salt

peanøttolje

2 ss rødvinseddik

2 ss asiatisk fiskesaus

1 ss brunt sukker

1 rød chili

2 små potter frisk mynte

1 isbergsalat

1 kg zucchini

tørkede chiliflak

olivenolje

1 glass sardeller

2 sitroner

500 g fersk, fylt pasta, f.eks. ravioli

nykvernet svart pepper

1 stykke parmesan

4-6 små, faste pærer

1¼ dl sukker

1 kanelstang

1½ dl konjakk

50 g Odense nougat

2 dl kremfløte

 

 

 

Forrett: Asiatiske krabbeboller i salatblad

Naturligvis kan man servere kjøttbollene som plukkmat eller forrett uten noe ved siden av. Men disse asiatiske, krydrede bollene er morsommere når de legges opp på salatblad og serveres med en liten skål myntekrydret vinaigrette.

 

Letthetsgrad:

Tid: 30 min.

Mengde: 4 porsjoner

 

1 boks renset krabbekjøtt, 170 g

200 g svinekjøttdeig

1 eggeplomme

1 vårløk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ss frisk koriander, finhakket

2 ss sesamfrø

¼ ts sambal oelek

salt

peanøttolje til steking

 

Myntevinaigrette:

2 ss rødvinseddik

2 ss fiskesaus

1 ss brunt sukker

1 fedd hvitløk, finhakket

½ rød chili, finhakket

2 ss friske mynteblader, finhakket

 

Slik gjør du:

  1. La krabbekjøttet renne godt av i et dørslag. Bland godt sammen alle ingrediensene til farsen.
  2. Form farsen til 20 boller. Stek dem gyllenbrune i peanøttolje.
  3. Legg bollene opp på salatblad. Pynt med hakket vårløk, sesamfrø og finhakkede urter. Server sammen med vinaigretten.
  4. Visp sammen alle ingrediensene og hell opp i en serveringsbolle.

 

TIPS! Server krabbebollene i blader av isbergsalat. Topp med strimlet vårløk, sesamfrø og hakket koriander og mynte.

 

Hovedrett: Ravioli med zucchini

Den ferske, krydrede pastaen er god som den er og det er synd å "gjemme" den i sterk saus. Men italiensk stekt zucchini (squash) med chili, sardeller og mynte er virkelig friskt å blande med pastaen.

Tid: 20 min.
Mengde: 4 porsjoner

 

2 fedd hvitløk, finhakket

noen klyper chiliflak

olivenolje

4 sardellfileter, finhakket

½ dl strimlet, frisk mynte

revet skall og saft av ½ godt vasket sitron

500 g fersk, fylt pasta, f.eks. ravioli

 

Til servering:

olivenolje

nymalt svart pepper

revet frisk parmesan

 

Slik gjør du:

  1. Del zucchinien på langs og skjær den i skiver.
  2. Stek zucchini, hvitløk og chili i olivenolje i ca. 2 min. i en panne med høye kanter og lokk. Slå ned varmen. La det småkoke videre med lokket på skrå over pannen i ca. 10 min.
  3. Ha sardeller, mynte, finrevet sitronskall og sitronsaft i pannen. Bland forsiktig.
  4. Kok pastaen i følge anvisningen på pakken. La den renne godt av. Bland pasta og stekt zucchini. Topp med ekstra olivenolje, nymalt pepper og parmesan. Server med ekstra parmesan.

 

 

Pærer i konjakk med nougatfløte

Disse lekre pærene er ikke beregnet til å oppbevares lenge. Balansen i ingrediensene i laken er nemlig ikke konserverende. Men selvfølgelig kan du koke pærene i god tid før servering, eller servere dem nykokte og varme. Blir det noe igjen av den gode laken, passer den godt sammen med vaniljeiskrem.

Tid: 30 min.
Mengde: 4 porsjoner

 

4-6 små, faste pærer

saft og skall av ½ godt vasket sitron

1 dl vann

1¼ dl sukker

1 kanelstang

1 dl konjakk + 2 ss

 

Nougatsaus:

50 g kald Odense nougat

2 dl kremfløte

 

Slik gjør du:

  1. Skrell pærene. Skrell sitronen med potetskreller.
  2. Kok opp sitronskall, sitronsaft, vann, sukker, kanel og 1 dl konjakk.
  3. Kok pærene sakte under lokk i laken til der er blitt myke, det tar ca. 10-20 min.
  4. Ta ut pærene. Kok sammen laken i noen minutter slik at den reduseres. Ha i 2 ss konjakk og hell laken over pærene.
  5. : Finriv nougaten. Visp kremfløten litt stiv, og bland i revet nougat.

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...