6 porsjoner
10 egg
1 dl plantebasert melk
½ ts salt
½ ts pepper
4 ss finhakket gressløk
2 ss extra virgin olivenolje
200 g grønnsaker
Slik gjør du:
1. Ha eggene i en stor bolle. Ha i melk, salt, pepper og gressløk og pisk sammen.
2. Finn frem en ildfast form, ca. 20 x 30 cm stor, og kle den med bakepapir. Smør bakepapiret med olivenolje og ha i eggeblandingen. Del grønnsakene i grove biter og legg dem på toppen av omeletten. Du kan enten blande grønnsakene eller legge forskjellige grønnsaker på ulike deler av omeletten. Da kan du dele opp omeletten etter steking, så har du forskjellige omeletter til frokost hele uken.
3. Stek omeletten i ovnen ved 180 °C i ca. 25 minutter, til den er fast. Skjær den opp og server, eller avkjøl den før du setter den i kjøleskapet – da har du frokost eller lunsj til flere dager.
Les også: Her er 12 fristende salater
