Det er ikke grenser for hva som kan puttes i brød. I dette brødet er det brukt nokså grove melvarianter. Får du ikke tak i spelt, kan du bruke noe annet, for eksempel rug eller sammalt hvete.
Ingredienser:
250 g siktet hvetemel
100 g sammalt spelt
75 g siktet speltmel
75 g grov sammalt hvete
75 g grovrevet gulrot
25 g havregryn
20 g linfrø
75 g yoghurt
7 g salt
5 g gjær
380 g vann
Fremgangsmåte:
Legg linfrøene i bløt i minst 30 minutter, gjerne flere timer, i 75 gram kaldt eller varmt vann.
Bland det tørre sammen, inkludert gulroten og hell i vann, der gjæren er rørt ut. Rør inn linfrøene og rør til det blir en ganske våt deig, som en veldig tykk havregrøt.
Dekkes til og parkeres i romtemperatur i åtte-ni timer.
Bruk en slikkepott eller en plastskrape og fordel i en smurt brødform.
La hvile tildekket i 30 minutter mens du varmer opp ovnen til 250 grader.
Stek brødet i 210 grader i 45 minutter.