© Morten Brun

Gulrotbrød med spelt

Du må bare prøve deg på dette enkle og saftige speltbrødet.

2. januar 2016 av Bjørnhild Fjeld

Det er ikke grenser for hva som kan puttes i brød. I dette brødet er det brukt nokså grove melvarianter. Får du ikke tak i spelt, kan du bruke noe annet, for eksempel rug eller sammalt hvete.

 

Ingredienser:

250 g siktet hvetemel

100 g sammalt spelt

75 g siktet speltmel

75 g grov sammalt hvete

75 g grovrevet gulrot

25 g havregryn

20 g linfrø

75 g yoghurt

7 g salt

5 g gjær

380 g vann

 

Fremgangsmåte:

Legg linfrøene i bløt i minst 30 minutter, gjerne flere timer, i 75 gram kaldt eller varmt vann.

Bland det tørre sammen, inkludert gulroten og hell i vann, der gjæren er rørt ut. Rør inn linfrøene og rør til det blir en ganske våt deig, som en veldig tykk havregrøt.

Dekkes til og parkeres i romtemperatur i åtte-ni timer.

Bruk en slikkepott eller en plastskrape og fordel i en smurt brødform.

La hvile tildekket i 30 minutter mens du varmer opp ovnen til 250 grader.

Stek brødet i 210 grader i 45 minutter.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...