Gulrotbrød med spelt

Du må bare prøve deg på dette enkle og saftige speltbrødet.

© Morten Brun

Det er ikke grenser for hva som kan puttes i brød. I dette brødet er det brukt nokså grove melvarianter. Får du ikke tak i spelt, kan du bruke noe annet, for eksempel rug eller sammalt hvete.

Ingredienser:

250 g siktet hvetemel

100 g sammalt spelt

75 g siktet speltmel

75 g grov sammalt hvete

75 g grovrevet gulrot

25 g havregryn

20 g linfrø

75 g yoghurt

7 g salt

5 g gjær

380 g vann

Fremgangsmåte:

Legg linfrøene i bløt i minst 30 minutter, gjerne flere timer, i 75 gram kaldt eller varmt vann.

Bland det tørre sammen, inkludert gulroten og hell i vann, der gjæren er rørt ut. Rør inn linfrøene og rør til det blir en ganske våt deig, som en veldig tykk havregrøt.

Dekkes til og parkeres i romtemperatur i åtte-ni timer.

Bruk en slikkepott eller en plastskrape og fordel i en smurt brødform.

La hvile tildekket i 30 minutter mens du varmer opp ovnen til 250 grader.

Stek brødet i 210 grader i 45 minutter.