Denne oppskriften beviser at hjemmelagde sylteagurker slår det meste
Lag dine egne sprø og deilige sylteagurker, og nyt dem gjennom vinteren på en god hjemmelaget hamburger, leverposteiskiven eller som tilbehør til middagen.
Hjemmelagde sylteagurker
Tid: 30 min.
Mengde: 500 g ferdig syltede agurker/ca. 1 liter 500 g små sylteagurker
1 dl hvitvinseddik
4 dl vann
20 g sukker lltt dill
½ ts pepperkorn
1 ts sennepsfrø
10 g salt
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 100 °C. Sterliser rengjorte glass i ovnen i 10 min.
2. Vask og tørk agurkene. Ha dem på varme glass sammen med sennepsfrø, pepper og dill. Kok opp vann, eddik, salt og sukker i en kasserolle, og hell den varme laken på glassene.
3. Skru på lokkene og senk glassene i en kasserolle med rikelig med vann (vannet skal gå opp til kanten av glasset). La glassene stå i det sydende vannet i 10 min. Ta dem opp og la dem avkjøle.




