Hjemmelagde sylteagurker
Tid: 30 min.
Mengde: 500 g ferdig syltede agurker/ca. 1 liter500 g små sylteagurker
1 dl hvitvinseddik
4 dl vann
20 g sukker
lltt dill
½ ts pepperkorn
1 ts sennepsfrø
10 g salt
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 100 °C. Sterliser rengjorte glass i ovnen i 10 min.
2. Vask og tørk agurkene. Ha dem på varme glass sammen med sennepsfrø, pepper og dill. Kok opp vann, eddik, salt og sukker i en kasserolle, og hell den varme laken på glassene.
3. Skru på lokkene og senk glassene i en kasserolle med rikelig med vann (vannet skal gå opp til kanten av glasset). La glassene stå i det sydende vannet i 10 min. Ta dem opp og la dem avkjøle.

Lag dine egne sylteagurker som kan brukes til mange ulike retter.
© Aina C. Hole