Oppskrift på ristet rabarbra- og appelsinkompott med jordbær
Unngå å slå av skjermen
Ingredienser
2
dl
166
g
rabarbra, fersk eller frossen
½
appelsin
½
dl
sukker
⅓
ts
vaniljesukker
100
g
jordbær
Tilbehør
naturell yoghurt
granola med nøtter og kardemomme
flytende honning
Slik gjør du:
Sett ovnen på 225 grader. Rens rabarbraen, skjær den i biter og legg dem i en ildfast form.
Skyll appelsinen godt i lunkent vann. Riv skallet fra halve appelsinen og press ut 1 dl saft. Strø appelsinskall, sukker og vaniljesukker over rabarbraen og ringle over appelsinsaften.
Bak midt i ovnen i 15–18 min., til rabarbraen har fått litt farge. Ta ut og avkjøl.
Rens og skjær jordbærene i skiver og strø dem over rabarbraen.
Server kompotten lunken med yoghurt og toppet med granola. Ringle litt honning over til slutt.