Denne blandingen er den perfekte topping til yoghurt

Bland i friske jordbær og server med gresk yoghurt, granola og ringle over litt ekstra honning.

Rabarbra kompott
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Oppskrift på ristet rabarbra- og appelsinkompott med jordbær

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 dl

  • 166 g rabarbra, fersk eller frossen
  • ½ appelsin
  • ½ dl sukker
  • ⅓ ts vaniljesukker
  • 100 g jordbær

Tilbehør

  • naturell yoghurt
  • granola med nøtter og kardemomme
  • flytende honning

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 grader. Rens rabarbraen, skjær den i biter og legg dem i en ildfast form.
  1. Skyll appelsinen godt i lunkent vann. Riv skallet fra halve appelsinen og press ut 1 dl saft. Strø appelsinskall, sukker og vaniljesukker over rabarbraen og ringle over appelsinsaften.
  1. Bak midt i ovnen i 15–18 min., til rabarbraen har fått litt farge. Ta ut og avkjøl.
  1. Rens og skjær jordbærene i skiver og strø dem over rabarbraen.
  1. Server kompotten lunken med yoghurt og toppet med granola. Ringle litt honning over til slutt.