Sunn kalveleverpostei
Lun leverpostei smaker fantastisk og er et must til enhver julebrunsj!
Lag gjerne kalveleverposteien i forveien og frys den ned uten å steke den først. Da er det bare å tine den opp og sette den i ovnen dagen den skal serveres, da smaker den mye bedre. Hvis du steker den før den fryses, har den en tendens til å smuldre opp og bli tørr.
Tid: 30 min.
Letthetsgrad: 2
Antall: Til 8 personer
½ kilo poteter
½ kg hakket kalvelever
1 finhakket løk
¼ kg finhakket kalvekjøtt
1 dl melk
2 egg
1 ts malt allehånde
1 ts grovt havsalt og nykvernet svart pepper
TILBEHØR:
300 g friske sjampinjonger eller annen god sopp
litt smør til steking
havsalt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Skrell potetene, og kok dem myke i lettsaltet vann. Hell av vannet, og la dem dampe seg tørre.
2. Sett ovnen på 175°.
3. Hakk leveren i en kjøkkenmaskin sammen med løken.
4. Ha i poteter, hakket kalvekjøtt, melk og egg, og kjør i maskinen til potetene er blitt helt moset.
5. Krydre posteien med allehånde, salt og pepper, og ha den over i en smurt ildfast form. Når den skal stekes, sett formen i en langpanne med kokende vann i bunnen. Stek leverposteien i vannbad i ca. 45 min.
6. Tilbehør: Skjær soppen i biter og stek dem gylne i litt smør. Krydre med salt og pepper, og legg dem over den varme leverposteien. Server med godt brød.