© Skovdal og Skovdal/ Allt om Mat

Sunn kalveleverpostei

Lun leverpostei smaker fantastisk og er et must til enhver julebrunsj!

3. november 2019 av Gitte Heidi Rasmussen

Lag gjerne kalveleverposteien i forveien og frys den ned uten å steke den først. Da er det bare å tine den opp og sette den i ovnen dagen den skal serveres, da smaker den mye bedre. Hvis du steker den før den fryses, har den en tendens til å smuldre opp og bli tørr.

Tid: 30 min.

Letthetsgrad: 2

Antall: Til 8 personer

½ kilo poteter

½ kg hakket kalvelever

1 finhakket løk

¼ kg finhakket kalvekjøtt

1 dl melk

2 egg

1 ts malt allehånde

1 ts grovt havsalt og nykvernet svart pepper

TILBEHØR:

300 g friske sjampinjonger eller annen god sopp

litt smør til steking

havsalt og nykvernet svart pepper

Slik gjør du:

1. Skrell potetene, og kok dem myke i lettsaltet vann. Hell av vannet, og la dem dampe seg tørre.

2. Sett ovnen på 175°.

3. Hakk leveren i en kjøkkenmaskin sammen med løken.

4. Ha i poteter, hakket kalvekjøtt, melk og egg, og kjør i maskinen til potetene er blitt helt moset.

5. Krydre posteien med allehånde, salt og pepper, og ha den over i en smurt ildfast form. Når den skal stekes, sett formen i en langpanne med kokende vann i bunnen. Stek leverposteien i vannbad i ca. 45 min.

6. Tilbehør: Skjær soppen i biter og stek dem gylne i litt smør. Krydre med salt og pepper, og legg dem over den varme leverposteien. Server med godt brød.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...