Danske julefrikadeller med eplesalsa

Denne klassikeren er alltid en suksess under julebrunsj.

3. november 2019


Lag frikadellene når du har tid, og frys dem ned. Da kan du bare tine dem opp og varme dem dagen de skal serveres. Får du ikke tak i frisk pepperrot, kan du brukes syltet fra glass.

Tid: 30 min.

Letthetsgrad: 2

Antall: Til 6 personer

½ kg mager svinekjøttdeig

1 ts grovt havsalt og nykvernet svart pepper

1 liten finhakket gul løk

1 egg

1 dl havregryn

1 dl melk

1 lite eple

75 g soltørrede aprikoser

olje til steking

EPLESALSA:

1 stort rødt eple

saften av ½ sitron

1-2 ss finhøvlet, frisk pepperrot

1-2 ss hakket frisk persille

salt og nykvernet pepper

TILBEHØR:

3-4 skiver grovt, mørkt rugbrød

Slik gjør du:

1. Rør kjøttdeigen seig sammen med salt. Smak til med pepper, og ha i finhakket løk, egg, havregryn og melk, og rør alt godt sammen.

2. Hakk eplet i små terninger, og ha det i kjøttdeigen sammen med finhakkede aprikoser. Ha i litt vann hvis du vil ha litt løsere konsistens.

3. La kjøttdeigen hvile i 15 min. og form den deretter til små frikadeller med en spiseskje. Stek dem i ca. 5 min. på hver side i litt olje ved middels varme.

4. Salsa: Skjær eplet i små terninger og bland dem raskt ned i sitronsaft. Bland nedi pepperrot og persille og smak til med salt og pepper.

5. Rist rugbrødet, og server det i små trekanter til frikadellene sammen med eplesalsa.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...