Tid: 30 min. + 20 i ovnen
Porsjoner: 4
- 8 kyllinglårfileter (ca. 500 g)
- 1 ss smør
- 1 ts salt
- 1 krm kvernet svart pepper
- 1 vannmelon
- 1 lilla reddik
- 70 g spinat
- 1 dl friske skudd og spirer
Appelsinvinaigrette:
- 1 appelsin
- 1 dl kaldpresset raps- eller olivenolje
- 2 ts eplesidereddik
- 2 krm salt
- 1 krm kvernet svart pepper
Saltet bokhvetemüsli, ca. 5 dl:
- 50 g smør
- 1 dl bokveteflak
- 1 dl havregryn
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl gresskarfrø
- ½ dl linfrø
- ½ dl hampefrø eller sesamfrø
- ½ dl flytende honning
- 2 ts flaksalt
Slik gjør du:
- Bokhvetemüsli: Sett ovnen på 185 °C. Smelt smøret og bland det med de andre ingrediensene. Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir.
- Ristes midt i ovnen i ca. 20 min. til de er gyllenbrune. Vend blandingen et par ganger mens den ristes. Avkjøles på stekebrettet.
- Bank kyllinglårfiletene flate. Stek kyllingen i smør på begge sider til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
- Snitt reddiken fint og legg den i iskaldt vann i ca. 5 min. Hell av vannet og bland reddiken med spinaten.
- Legg på kyllingen og topp med skudd og spirer.
- Appelsinvinaigrette: Skyll appelsinen grundig i lunkent vann. Riv skallet og press ut 3 ss juice. Bland appelsinskall og appelsinjuice med olje og eddik. Krydre med salt og pepper. Sil vinaigretten om nødvendig.
- Hell vinaigretten over salaten og server med müslien.
Les også: 12 fristende salater

© Stefan Wettainen