
Vietnamesisk pho
Srirachasaus ringlet over suppen er perfekt for deg som liker litt krydret mat. Buljongen skal kokes og reduseres for at den skal få en rik smak.
Antall personer: 4
Tid: 30 min.
500 g kyllinglårfilet
2 sitrongresstilker
1 hvitløksfedd
4 hønsebuljongterninger
200 g risnudler
2 rødløk
150 g fersk bladspinat
1 potte koriander
rapsolje, hvitvinseddik, salt, kvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Fjern de ytterste bladene og finhakk sitrongresset. Skrell og finhakk hvitløken. Stek sitrongress og hvitløk i 4 ss olje i en stor kasserolle. Tilsett 1 ½ liter vann, smuldre i buljongterningene og tilsett 2 ss vineddik og 2 krm pepper. La det koke til ca. 1,3 liter gjenstår.
2. Rens og strimle kyllingen og kok den i buljongen i ca. 5 min. Kok nudlene etter anvisningen på emballasjen. Skrell og skiv løken. Ha den i buljongen og kok opp. Tilsett nudlene.
3. Fordel suppen i dype tallerkener, og tilsett spinat. Server med et godt dryss koriander.
Per porsjon: ca. 500 kcal, 18 g fett, 33 g protein, 47 g karbohydrater

Tortilla med pankolaks, ristet blomkål og misokrem
Misopasta fås kjøpt i helsekostbutikker og på nett. Den lages på tradisjonell måte av fermenterte soyabønner og ris.
Antall personer: 4
Tid: 30 min.
400 g laksefilet
1 rødløk
800 g blomkål
1 egg
2 dl strøbrød, gjerne panko (store japanske brødsmuler)
2 dl lett crème fraîche
3 ss + 2 ½ ss lys miso
8 minitortillas, for eksempel fra Rema
sukker, klar eddik, rapsolje, salt, kvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Skrell og skiv løken. Bland den med 1 ½ dl vann, 1 dl sukker og ½ dl eddik. La det stå i 20 min.
2. Sett ovnen på 225 °C. Bryt blomkålen i mindre biter, ta vare på bladene. Legg blomkålbitene på et stekebrett dekket med bakepapir. Bland 3 ss misopasta og 1 ss olje og vend blomkålen i dette.
3. Stek blomkålen midt i ovnen i ca. 12 min. Vend inn blomkålbladene, og stek i ytterligere 3 min.
4. Krydre laksen med 1 ts salt og 1 krm pepper. Pisk sammen egget og vend fisken først i egg og deretter i panko. Stek den i 1 ss olje i ca. 3 min. på hver side.
5. Rør sammen crème fraîche, 2 ½ ss misopasta, 1 krm salt og 1 krm pepper.
6. Server laksen i tortillalefser med blomkål, syltet løk og misokrem.
Per porsjon: ca. 600 kcal, 32 g fett, 31 g protein, 43 g karbohydrater

Kjøttboller i rød curry
Currypasta varierer mye på smak, prøv deg gjerne frem.
Antall personer: 4
Tid: 30 min.
250 g oksekjøttdeig
250 g kjøttdeig av svin
3 dl ris
1 løk
1 hvitløksfedd
2 ss rød currypasta
1 boks lett kokosmelk (400 ml)
1 hønsebuljongterning
2 lime
1 ss maisenna maisstivelse
100 g babyspinat
rapsolje, salt, kvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Kok risen etter anvisningen på emballasjen. Bland begge typer kjøttdeig sammen med 1 ts salt og form til 16 kjøttboller. Skrell og skiv løk og hvitløk.
2. Stek løk og hvitløk i 1 ss olje i en kasserolle i ca. 5 min. Tilsett currypastaen og stek i ytterligere ca. 1 min. Tilsett kokosmelk, smuldret buljongterning og 1 dl vann, kok opp.
3. Skyll 1 lime i lunkent vann og riv skallet. Skjær den andre limen i båter. Rør ut maisstivelsen i 1 ss vann. Rør dette og limeskallet i gryten. Legg kjøttbollene i sausen, og la dem koke i 5 min.
4. Vend spinat og kokt ris sammen. Fordel risen i fire porsjonsskåler og topp med kjøttboller og saus. Server med limebåter.
Per porsjon: ca. 630 kcal, 31 g fett, 32 g protein, 55 g karbohydrater

Røstipletter med honning og soyastekt bacon
Det krydrete baconet passer fint til potetkaken. Små omeletter er et godt alternativ til røstien.
Antall personer: 4
Tid: 30 min.
1 kilo potet
300 g tykke baconskiver
3 ss japansk soyasaus
2 ss honning
1 ½ ts malt ingefær
1 liten agurk
hvitvinseddik, rapsolje, sukker, salt, kvernet pepper
thaibasilikum (kan sløyfes)
salat
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 125 °C. Skrell og grovriv potetene. Samle raspet sammen, og klem ut som mye væske som mulig. Bland i 1 ts salt og 2 krm pepper.
2. Klapp ut halvparten av potetrøren flatt i 2 ts olje i en stekepanne med slipp-lett-belegg og stek den i ca. 5 min. på hver side. Vend den ved hjelp at et stort lokk. Hold røstien varm i stekeovnen. Gjenta med resten av potetrøren.
3. Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller på et mandolinjern. Bland den med 1 ss eddik, 1 ½ ss sukker og 1 krm salt.
4. Skjær baconet i strimler og stek det i 1 ½ ss olje i ca. 3 min. Bland soyasaus, honning og ingefær og ha det i pannen. La det putre i 3 min.
5. Server røsti med bacon, syltet agurk, thaibasilikum og salat.
Per porsjon: ca. 530 kcal, 31 g fett, 14 g protein, 46 g karbohydrater