Slik lager du kirsebærsyltetøy med vanilje

Her bruker vi kirsebær, men syltetøyet kan også lages med moreller.

Slik lager du kirsebærsyltetøy
© Styling: Monica Eisenman / Foto: Lisa Björne

Oppskrift på kirsebærsyltetøy med vanilje

Tid: 20 min. + 1 time til å safte + koketid

Mengde: 1 liter

  • 1 kilo kirsebær eller moreller, skylt og utkjernet
  • 8 1⁄2 dl sukker
  • 1⁄2 dl vann
  • 1 vaniljestang

Slik gjør du:

  1. Ha kirsebær, sukker og vann i en kjele. La det stå og safte seg i ca. 1 time.
  2. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene, og ha alt i kjelen sammen med vaniljestangen. Varm opp på lav varme til sukkeret er oppløst. Sett opp varmen og la det koke uten lokk til temperaturen på syltetøyet er 105 °C. Rør om av og til.
  3. Skum av og fjern vaniljestangen. Ha syltetøyet over på steriliserte glass. Sett på lokk og avkjøl. Oppbevares kjølig.
Kirsebærsyltetøy
© Styling: Monica Eisenman / Foto: Lisa Björne