Oppskrift på kirsebærsyltetøy med vanilje
Tid: 20 min. + 1 time til å safte + koketid
Mengde: 1 liter
- 1 kilo kirsebær eller moreller, skylt og utkjernet
- 8 1⁄2 dl sukker
- 1⁄2 dl vann
- 1 vaniljestang
Slik gjør du:
- Ha kirsebær, sukker og vann i en kjele. La det stå og safte seg i ca. 1 time.
- Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene, og ha alt i kjelen sammen med vaniljestangen. Varm opp på lav varme til sukkeret er oppløst. Sett opp varmen og la det koke uten lokk til temperaturen på syltetøyet er 105 °C. Rør om av og til.
- Skum av og fjern vaniljestangen. Ha syltetøyet over på steriliserte glass. Sett på lokk og avkjøl. Oppbevares kjølig.

© Styling: Monica Eisenman / Foto: Lisa Björne