Slik lager du kirsebærsyltetøy
© Styling: Monica Eisenman / Foto: Lisa Björne

Slik lager du kirsebærsyltetøy med vanilje

Her bruker vi kirsebær, men syltetøyet kan også lages med moreller.

17. august 2023 av Lisa Eisenman Frisk og Monica Eisenman

Oppskrift på kirsebærsyltetøy med vanilje

Tid: 20 min. + 1 time til å safte + koketid

Mengde: 1 liter

  • 1 kilo kirsebær eller moreller, skylt og utkjernet
  • 8 1⁄2 dl sukker
  • 1⁄2 dl vann
  • 1 vaniljestang

Slik gjør du:

  1. Ha kirsebær, sukker og vann i en kjele. La det stå og safte seg i ca. 1 time.
  2. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene, og ha alt i kjelen sammen med vaniljestangen. Varm opp på lav varme til sukkeret er oppløst. Sett opp varmen og la det koke uten lokk til temperaturen på syltetøyet er 105 °C. Rør om av og til.
  3. Skum av og fjern vaniljestangen. Ha syltetøyet over på steriliserte glass. Sett på lokk og avkjøl. Oppbevares kjølig.
Kirsebærsyltetøy
© Styling: Monica Eisenman / Foto: Lisa Björne

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...