© Lisa Björner

Slik lager du enkelt fullkornscones fra bunnen av

Denne deilige oppskriften gir deg smakfulle og sunne fullkornscones. Enklere blir det ikke!

27. april 2022 av Lisa Eisenman Frisk og Monica Eisenman
fullkornscones oppskrift
© Lisa Björner

Tid: 20 min. + 20 min. i ovnen
Antall scones:

4 ½ dl hvetemel (270 g)
4 dl fullkornshvetemel (240 g)
2 ½ ts bakepulver
225 g smør
2 dl melk
1 ts salt 

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 250 °C. Bland begge typer mel og bakepulver. Skjær smøret i terninger og bland det sammen med melblandingen til en grynet masse. Tilsett melk og salt og kna raskt sammen. Deigen skal ikke overarbeides! 

2. Legg deigen på et melet underlag på kjøkkenbenken og press ut eller kjevle den forsiktig til et rektangel, ca. 20 x 30 cm. Brett fra kortsiden til det måler 12 x 24 cm, dermed blir de høyere når de stekes. 

3. Skjær deigen i 8 like firkanter. Legg dem ved siden av hverandre på et stekebrett dekket med bakepapir 4. Stek midt i ovnen i 10–12 min. La sconesene avkjøles på rist før de brytes og nytes.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...