Grahamsscones
Et tips er å ta med den ferdige deigen til hytta. Eller bland den spesifiserte mengden tørre ingredienser hjemme og tilsett deretter resten av ingrediensene på stedet. Og dermed kan du få varme nystekte scones om morgenen før du legger ut på skitur!
Tid: 20 min. + 20 min. i ovnen
Antall scones: 8
4 1/2 dl hvetemel (270 g)
4 dl fullkornshvetemel (240 g)
2 1/2 ts bakepulver
225 g smør
2 dl melk
1 ts salt
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 250 grader. Bland begge typer mel og bakepulver. Skjær smøret i terninger og bland det sammen med melblandingen til en grynet masse. Tilsett melk og salt og kna deigen raskt sammen. Deigen skal ikke overarbeides!
2. Legg deigen på et melet underlag på kjøkkenbenken og press ut eller kjevle den forsiktig til et rektangel, ca. 20 x 30 cm. Brett fra kortsiden til det måler 12 x 24 cm, dermed blir sconesene høyere når de stekes.
3. Skjær deigen i 8 like firkanter. Legg dem ved siden av hverandre på et stekebrett dekket med bakepapir.
4. Stek midt i ovnen i 10–12 min. La sconesene avkjøles på rist før de brytes og nytes.