© Styling: Gunilla von Heland Foto: Helén Pe/Allt om Mat

Rått biffsmørbrød med løkringer, løyrom og dijonmajones

Løvtynne skiver indrefilet, sprø løkringer og kremet dijonmajones på smørstekt toast. Her får du oppskriften på en herlig sommerrett og anbefaling til drikke som passer til.

15. august 2020 av Cecilia Lundin
© Styling: Gunilla von Heland Foto: Helén Pe/Allt om Mat

Dette er en variant av den svenske klassikeren toast Pelle Janzon, hvor eggeplommen er erstattet med dijonmajones og rå løk med friterte løkringer.

Tid: 20 min.
Antall porsjoner:

Dette trenger du
2 stykker indrefilet (à 100 g)
2 skiver formloff
1 ss smør
½ ts flaksalt
1 krm kvernet svart pepper
50 g løyrom
25 g feltsalat

Løkringer:
1 liten rødløk 1 dl hvetemel 1 ts bakepulver 2 krm salt 3/4 dl vann 3 dl rapsolje

Dijonmajones:
1 dl majones, hjemmelaget eller Hellmann’s 1 ss dijonsennep 


Slik gjør du

1. Majones: Rør sammen majones og sennep.
2. Løkringer: Skrell og skjær løken i ringer. Skill ringene. Bland hvetemel, bakepulver og salt. Tilsett vann, og visp til en klumpfri røre. Vend løkringene i røren slik at de blir dekket.
3. Legg kjøttet mellom to stykker plastfolie. Bank dem ut til 2 mm tykkelse.
4. Skjær bort skorpen på brødskivene. Stek brødskivene gylne i smør i en stekepanne. Legg skivene på hver sin tallerken og anrett kjøttet oppå. Krydre med salt og pepper. Fordel løyrom og majones i små dotter på kjøttet.
5. Varm opp oljen til 180 °C. Friter løkringer, et par om gangen, til de er gyllenbrune. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
6. Topp smørbrødene med løkringer og feltsalat og server.

Godt i glasset

Til rått oksekjøtt med løyrom og friterte løkringer er det godt med et smaksrikt, lyst lagerøl.

Godtlands Bryggeri Wisby Pils (2050502), Sverige, 44,90 kr (33 cl). Forfriskende pils med sitrus og urter og lang avslutning. 

Alkoholfritt:
Paulaner Hefe Non Alchoholic (10512702), Tyskland, 27 kr (50 cl). Kremet og fint balansert øl.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...