
Dette er en variant av den svenske klassikeren toast Pelle Janzon, hvor eggeplommen er erstattet med dijonmajones og rå løk med friterte løkringer.
Tid: 20 min.
Antall porsjoner: 2
2 stykker indrefilet (à 100 g)
2 skiver formloff
1 ss smør
½ ts flaksalt
1 krm kvernet svart pepper
50 g løyrom
25 g feltsalat
Løkringer: 1 liten rødløk 1 dl hvetemel 1 ts bakepulver 2 krm salt 3/4 dl vann 3 dl rapsolje
Dijonmajones: 1 dl majones, hjemmelaget eller Hellmann’s 1 ss dijonsennep
Slik gjør du
1. Majones: Rør sammen majones og sennep.
2. Løkringer: Skrell og skjær løken i ringer. Skill ringene. Bland hvetemel, bakepulver og salt. Tilsett vann, og visp til en klumpfri røre. Vend løkringene i røren slik at de blir dekket.
3. Legg kjøttet mellom to stykker plastfolie. Bank dem ut til 2 mm tykkelse.
4. Skjær bort skorpen på brødskivene. Stek brødskivene gylne i smør i en stekepanne. Legg skivene på hver sin tallerken og anrett kjøttet oppå. Krydre med salt og pepper. Fordel løyrom og majones i små dotter på kjøttet.
5. Varm opp oljen til 180 °C. Friter løkringer, et par om gangen, til de er gyllenbrune. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
6. Topp smørbrødene med løkringer og feltsalat og server.
Godt i glasset
Til rått oksekjøtt med løyrom og
friterte løkringer er det godt med
et smaksrikt, lyst lagerøl.
Godtlands Bryggeri Wisby Pils
(2050502), Sverige, 44,90 kr
(33 cl).
Forfriskende pils med sitrus og
urter og lang avslutning.
Alkoholfritt:
Paulaner Hefe Non Alchoholic
(10512702), Tyskland, 27 kr
(50 cl).
Kremet og fint balansert øl.