Rått biffsmørbrød med løkringer, løyrom og dijonmajones
Løvtynne skiver indrefilet, sprø løkringer og kremet dijonmajones på smørstekt toast. Her får du oppskriften på en herlig sommerrett og anbefaling til drikke som passer til.
Dette er en variant av den svenske klassikeren toast Pelle Janzon, hvor eggeplommen er erstattet med dijonmajones og rå løk med friterte løkringer.
Tid: 20 min.
Antall porsjoner: 2
Dette trenger du
2 stykker indrefilet (à 100 g)
2 skiver formloff
1 ss smør
½ ts flaksalt
1 krm kvernet svart pepper
50 g løyrom
25 g feltsalat
Løkringer:1 liten rødløk 1 dl hvetemel 1 ts bakepulver 2 krm salt 3/4 dl vann 3 dl rapsolje
Dijonmajones: 1 dl majones, hjemmelaget eller Hellmann’s 1 ss dijonsennep Slik gjør du
1. Majones: Rør sammen majones og sennep.
2. Løkringer: Skrell og skjær løken i ringer. Skill ringene. Bland hvetemel, bakepulver og salt. Tilsett vann, og visp til en klumpfri røre. Vend løkringene i røren slik at de blir dekket.
3. Legg kjøttet mellom to stykker plastfolie. Bank dem ut til 2 mm tykkelse.
4. Skjær bort skorpen på brødskivene. Stek brødskivene gylne i smør i en stekepanne. Legg skivene på hver sin tallerken og anrett kjøttet oppå. Krydre med salt og pepper. Fordel løyrom og majones i små dotter på kjøttet.
5. Varm opp oljen til 180 °C. Friter løkringer, et par om gangen, til de er gyllenbrune. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
6. Topp smørbrødene med løkringer og feltsalat og server.