Rakfisk med flatbrød, rømme poteter og purre
© Norges sjømatråd

Rakfisk med klassisk tilbehør

Rakfisken er en viktig del av den norske matkulturen og kan spores helt tilbake til middelalderen. På klassisk vis serveres den fermenterte fisken i følge med andre norske råvarer.

28. november 2019 av Norges sjømatråd

Rakfisk med tilbehør

Tilbehøret varierer fra familie til familie og fra distrikt til distrikt. Dette er en variant.

4 personer


1,4 kg hel rakfisk 

1 løk

1 purre


Tilbehør:
kokte poteter

lefse

flatbrød

smør

rømme


Slik gjør du:
1. Ta skinnet av rakfisken, fileter den og skjær den opp i biter.
2. Kok poteter, velg den sorten du liker best.
3. Skjær løk og purre i tynne skiver.
4. Anrett rakfisken på fat sammen med løk- og purreringer. Server rakfisken med kokte poteter, rømme, lefse eller flatbrød.

Lyst til å lage din egen rakfisk? Klikk her.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...