Prøv Bettans beste juleoppskrifter
Bli med hjem på kjøkkenet til Elisabeth Andreasson og få hennes favorittoppskrifter.
Elisabeth Andreassens jul
Elisabeth Andreassen er et julemenneske som elsker å samle venner og familie til et godt måltid. Og hun blander svensk og norsk mat like naturlig som hun pynter spisestuen til 18 personer. Bli med hjem på kjøkkenet til Bettan og lær å lage favorittoppskriftene hennes.
– De siste tre årene har vi vært 17 stykker til julemiddag. Da sitter vi lenge rundt bordet og spiser sakte og lenge. Og så flytter vi oss inn i stuen, der vi setter vi oss i sofaen, på stoler på gulvet, ja, overalt, og der har vi gaver, dessert og kos og prat. Så går alle hjem ved halv tolv–tolv-tiden – helt utkjørte. Og så har vi julelunsj med samme familie tredje juledag, og da tar alle med seg en rett hver. Det har gått litt på rundgang å arrangere lunsjen, i år er det visst Guris tur, sier 54-åringen.

Mammas sildesalat
– Min mor har alltid laget sildesalat til jul, det er det som er jul for meg. Sild er i det hele tatt veldig viktig for meg i julen, der kommer den svenske delen av meg frem, forteller Bettan.
Sildesalaten er god på knekkebrød eller en god skive brød som et mellommåltid. Sildesalaten holder seg i 3-4 dager i kjøleskapet.

Bettans laksepudding
– Laksepudding er egentlig en sommerrett, men jeg bruker den også til jul, fordi det er godt med noe litt lett mat i dagene før jul. Den kan også brukes under julelunsjen. Det er en litt annerledes måte å servere laks på. Jeg synes det er godt å servere laksepuddingen med smeltet smør og en sprø issalat med en god dressing til.
