Tid: 30 min. + 80 min. heving
+ 15 min. i ovn
Antall: 6–8 brød
25 g gjær
3 dl vann
½ dl olivenolje
2 ts flaksalt
7–8 dl protein- og fiberhvetemel
(360–420 g)
Du kan bruke vanlig hvetemel, men må da beregne lenger hevetid.
Garnering
olivenolje
ferske urter
flaksalt
- Smuldre gjæren i en bolle. Varm opp vannet til 37 °C. Hell litt av vannet i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av vannet, olje og salt. Bland inn mesteparten av melet, litt om gangen, og arbeid deigen jevn. La heve tildekket i ca. 45 min.
- Ha deigen over på et melet bord og del den i 6–8 biter. Kjevle ut hver deigbit til en rund pizza, omtrent 2 cm tykk. Legg pizzaene over på et stekebrett med bakepapir. La dem heve under plast i ca. 30 min. Sett ovnen på 225 °C.
- Fjern plasten og lag fordypninger i deigen med en finger. Pensle med olje. Fordel urter jevnt over hver pizza og dryss over flaksalt. La heve i ytterligere 5 min.
- Stek focacciaene midt i ovnen i ca. 15 min. La avkjøle på rist. Ringle over litt olje før servering.

© Frisk/Allt om Mat