Tid: 30 min. + 30 min. hevetid + 7 min.
steketid
Antall porsjoner: 4
2 ½ dl vann
15 g fersk gjær
½ ss salt
½ ts sukker
1 ss olivenolje
6–7 dl hvetemel
(360–420 g)
600 g kantareller
2 ss smør
2 hvitløksfedd
½ ts flaksalt
1 dl crème fraîche
1 ts trøffelolje
80 g trøffelsalami i
tynne skiver
2 dl groverevet
pecorinoost
1 potte karse
Slik gjør du:
- Varm opp vannet til 37 °C (fingervarmt). Rør ut gjæren i vannet.
- Tilsett salt, sukker og olivenolje. Tilsett melet og elt det sammen til en smidig deig. Form deigen til fire boller. La deigemnene heve under et kjøkkenhåndkle i 30 min. Sett ovnen på 250 °C.
- Rens kantarellene og stek dem i smør til all væsken har fordampet. Skrell og finhakk hvitløken. Stek hvitløken sammen med kantarellene i 2–3 min. Dryss flaksalt over.
- Kjevle ut deigemnene til avlange sirkler på en melet arbeidsflate. Ha dem over på et stekebrett kledd med bakepapir. Smør et tynt lag crème fraîche på bunnene. Fordel katarell og ost oppå. Stek pizzaene midt i ovnen i 5–7 min.
- Ringle trøffelolje over de nystekte pizzaene. Topp med salami og karse. Server umiddelbart.

© Anna Skoog