
Gulrot-slaw med ristede peanøtter og ingefærdressing
Passer godt til grillet kylling og grønnsaker.
Tid: 15 min.
Porsjoner: 4–6 personer
400 g nykål
3 gulrøtter
1 rød chili, f.eks. spansk pepper
1 potte koriander
180 g bønnespirer
Ingefærdressing:
1 lime
2 dl majones
2 ss revet ingefær
¾ ts salt
Garnering:
½ dl ristede salte peanøtter
koriander
Slik gjør du:
1. Ingefærdressing: Skyll limen godt i
lunkent vann. Riv skallet, og skvis ut
1 ss saft. Visp sammen alle ingrediensene. Krydre med salt.
2. Strimle kålen. Skrell og riv gulrøttene grovt. Kjern ut og finhakk chilien.
Finhakk korianderen.
3. Bland kål, gulrøtter, chili, koriander og spirer med dressingen. Topp
med peanøtter og koriander.

Fennikel- og epleslaw med jalapeñodressing
Passer til grillet svinekjøtt og grillet fisk.
Tid: 20 min.
Porsjoner: 4–6
400 g kål
1 fennikel
6 reddiker
1 grønt eple
Jalapeñodressing:
1–2 ss syltet jalapeño
1 dl majones
2 ss crème fraîche
2 krm salt
1 krm kvernet svart pepper
Garnering:
½ eske karse
Slik gjør du:
1. Dressing: Bland jalapeños med majones. Vend
inn crème fraîche og krydre med salt og pepper.
2. Skjær kål og fennikel i tynne strimler, gjerne
med mandolinjern eller ostehøvel. Skjær opp
reddikene. Kjern ut og strimle eplet.
3. Bland i dressingen og rør sammen. Topp med
finklippet karse.

Parmesanmajones
Majonesen passer godt til grillet kjøtt, kylling og grønnsaker.
Tid: 10 min.
Porsjoner: 4–6
60 g parmesanost
2 eggeplommer
2 ss hvitvinseddik
2 dl rapsolje
1 lite hvitløksfedd
½ ts salt
Slik gjør du:
1. Finriv osten.
2. Bland eggeplommer og eddik sammen i en
foodprosessor. Tilsett olje i en fin stråle og
bland til en tykk majones. Rør inn osten.
3. Skrell og rasp eller press hvitløken i majonesen. Krydre med salt.

Urtemarinade med salvie, sitron og hvitløk
Vær forsiktig når du griller med honning i marinaden, da den lett svir seg.
Tid: 5 min. + marineringstid
Mengde: Ca. 500 g kylling, laks,
lammekarré eller grønnsaker
2–3 ss salvieblad
2 hvitløksfedd
1 dl olivenolje
2 ss honning
1 ss revet sitronskall
½ ts kvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Grovhakk salviebladene. Skrell og
press hvitløken. Bland alle ingrediensene til marinaden.
2. Legg kjøtt, fisk eller grønnsaker i
marinaden og la den
marinere i omtrent 1 time,
men gjerne lenger.
Se også: Grillede grønnsaker på grillen