Oppskrifter og styling: Anna Wendt/Söderberg Agentur

© Foto: Lisa Björner/Allt om Mat

Mer smak på grillen - se tilbehøret

Sauser, marinader og salater. Det er smakstilsetterne og tilbehøret som gjør grillkvelden till noe ekstra, eller hva? Her kommer 4 lekre tips.

20. juli 2020 av Oppskrifter og styling: Anna Wendt/Söderberg Agentur
© Lisa Björner/Allt om Mat

Gulrot-slaw med ristede peanøtter og ingefærdressing

Passer godt til grillet kylling og grønnsaker. 

Tid: 15 min.
Porsjoner: 4–6 personer 

400 g nykål
3 gulrøtter
1 rød chili, f.eks. spansk pepper
1 potte koriander
180 g bønnespirer 

Ingefærdressing:
1 lime 2 dl majones
2 ss revet ingefær
¾ ts salt 

Garnering:
½ dl ristede salte peanøtter
koriander 

Slik gjør du:
1. Ingefærdressing: Skyll limen godt i lunkent vann. Riv skallet, og skvis ut 1 ss saft. Visp sammen alle ingrediensene. Krydre med salt.
2. Strimle kålen. Skrell og riv gulrøttene grovt. Kjern ut og finhakk chilien. Finhakk korianderen.
3. Bland kål, gulrøtter, chili, koriander og spirer med dressingen. Topp med peanøtter og koriander. 


© Lisa Björner/Allt om Mat

Fennikel- og epleslaw med jalapeñodressing

Passer til grillet svinekjøtt og grillet fisk. 

Tid: 20 min.
Porsjoner: 4–6

400 g kål
1 fennikel
6 reddiker
1 grønt eple

Jalapeñodressing:
1–2 ss syltet jalapeño
1 dl majones
2 ss crème fraîche
2 krm salt
1 krm kvernet svart pepper 

Garnering:
½ eske karse 

Slik gjør du:
1. Dressing: Bland jalapeños med majones. Vend inn crème fraîche og krydre med salt og pepper.
2. Skjær kål og fennikel i tynne strimler, gjerne med mandolinjern eller ostehøvel. Skjær opp reddikene. Kjern ut og strimle eplet.
3. Bland i dressingen og rør sammen. Topp med finklippet karse.

© Lisa Björner/Allt om Mat

Parmesanmajones

Majonesen passer godt til grillet kjøtt, kylling og grønnsaker. 

Tid: 10 min.
Porsjoner: 4–6 

60 g parmesanost
2 eggeplommer
2 ss hvitvinseddik
2 dl rapsolje
1 lite hvitløksfedd
½ ts salt 

Slik gjør du:
1. Finriv osten.
2. Bland eggeplommer og eddik sammen i en foodprosessor. Tilsett olje i en fin stråle og bland til en tykk majones. Rør inn osten.
3. Skrell og rasp eller press hvitløken i majonesen. Krydre med salt.

© Lisa Björner/Allt om Mat

Urtemarinade med salvie, sitron og hvitløk

Vær forsiktig når du griller med honning i marinaden, da den lett svir seg. 

Tid: 5 min. + marineringstid
Mengde: Ca. 500 g kylling, laks, lammekarré eller grønnsaker 

2–3 ss salvieblad
2 hvitløksfedd
1 dl olivenolje
2 ss honning
1 ss revet sitronskall
½ ts kvernet svart pepper 

Slik gjør du:
1. Grovhakk salviebladene. Skrell og press hvitløken. Bland alle ingrediensene til marinaden.
2. Legg kjøtt, fisk eller grønnsaker i marinaden og la den marinere i omtrent 1 time, men gjerne lenger. 

Se også: Grillede grønnsaker på grillen

Seneste

Kanskje er du også interessert i...