Potetlompe
© Christin Eide

Kast mindre mat: Potetlomper

Har du kokte poteter til overs? Lag supergode potetlomper davel! Her får du Mette Nygård Havre, journalist og ekspert på å begrense matavfall, sin oppskrift.

20. februar 2020

Potetlomper

Har du kokt litt for mange poteter til middag? Fortvil ikke! Poteter kan brukes i masse god restemat. Hvorfor ikke imponere med hjemmelagde potetlomper? Har du ikke nok poteter, så kok opp noen til. Når du først lager potetlomper, så må du lage en god porsjon. Disse forsvinner fort!

20 store lomper

1 kg kokte poteter

3–4 dl speltmel

1 ts salt

ev. 1 dl rømme


Ovnstemperatur 200 °C

Slik gjør du:

Skrell de kokte potetene og ha dem i en bolle som du setter i kjøleskapet natten over. Bland i saltet og knus potetene i en kjøkkenmaskin eller med en potetstamper. Ta i halvparten av melet og arbeid det inn. Tilsett siste rest av melet. 

Jo mer mel du har i deigen, desto tørrere blir lompene. Du trenger rikelig med mel til å kjevle dem ut. Å lage hjemmelagde potetlomper er en kunst. Det er litt forskjellig hvor mye mel du trenger også etter potettype. Her er det bare å prøve seg frem!

Har du rømme som har passert dato, kan du gjerne ha litt rømme i deigen. Det vil heve smaken enda noen hakk!

Del deigen i jevnt store emner som du kjevler ut til tynne lomper. (Noen liker å klappe ut lompene med bare hendene.)

Lompene du har kjevlet, ut steker du i en tørr stekepanne på sterk varme.

Les også: Brownie med 3 ingredienser

Seneste

Kanskje er du også interessert i...