Vil du gi bort noe spiselig i julen? Da er denne kaken perfekt!

En perfekt kake å gi bort – pakk den inn i matpapir og dekorer med bånd og tørkede appelsinskiver.

oppskrift på Fruktkake
© Styling: Sophie Berlin / Foto: Joel Wåreus

Oppskrift på fruktkake med appelsinlikør:

20 min. + 10 timer der frukten trekker i likøren.

Til 10 biter:

  • 250 g tørket frukt, blandet, f.eks. fiken, aprikoser, dadler og rosiner
  • 1 dl appelsinlikør
  • 1 appelsin
  • 200 g smør, romtemperert
  • 2 dl sukker
  • 4 egg
  • ½ dl appelsinmarmelade
  • 100 g hasselnøtter
  • 4 dl hvetemel (240 g)
  • 2 ts bakepulver

Pynt:

  • appelsinskiver

Slik gjør du:

  1. Skjær bort stilkfestet på fikenene. Finhakk frukten. Hell over likøren og la det stå i ca.10 timer.
  2. Sett ovnen på 175°. Smør og sikt mel i en brødform, 2 liter. Skyll og skrubb appelsinengodt i varmt vann. Riv skallet.
  3. Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, mens du visper. Tilsett frukt, marmelade og appelsinskall.
  4. Del nøttene i to. Bland mel, bakepulver og nøtter, og rør det inn i eggeblandingen.
  5. Hell røren i formen. Stek på nederste rille i ca. 1 time. Sjekk om kaken er gjennomstekt med en kakepinne. Pynt kaken med appelsinskiver. La den hvile et døgn før servering
Fruktkake
© Styling: Sophie Berlin / Foto: Joel Wåreus