Vil du gi bort noe spiselig i julen? Da er denne kaken perfekt!
En perfekt kake å gi bort – pakk den inn i matpapir og dekorer med bånd og tørkede appelsinskiver.
Oppskrift på fruktkake med appelsinlikør:
20 min. + 10 timer der frukten trekker i likøren.
Til 10 biter:
- 250 g tørket frukt, blandet, f.eks. fiken, aprikoser, dadler og rosiner
- 1 dl appelsinlikør
- 1 appelsin
- 200 g smør, romtemperert
- 2 dl sukker
- 4 egg
- ½ dl appelsinmarmelade
- 100 g hasselnøtter
- 4 dl hvetemel (240 g)
- 2 ts bakepulver
Pynt:
- appelsinskiver
Slik gjør du:
- Skjær bort stilkfestet på fikenene. Finhakk frukten. Hell over likøren og la det stå i ca.10 timer.
- Sett ovnen på 175°. Smør og sikt mel i en brødform, 2 liter. Skyll og skrubb appelsinengodt i varmt vann. Riv skallet.
- Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, mens du visper. Tilsett frukt, marmelade og appelsinskall.
- Del nøttene i to. Bland mel, bakepulver og nøtter, og rør det inn i eggeblandingen.
- Hell røren i formen. Stek på nederste rille i ca. 1 time. Sjekk om kaken er gjennomstekt med en kakepinne. Pynt kaken med appelsinskiver. La den hvile et døgn før servering