© skovdal.dk/Spis Bedre

Danske specier med korinter og appelsin

Lang enkle kaker med deilig julekrydder.

1. desember 2015 av Gitte Heidi Rasmussen

I Danmark kalles disse småkakene for specier, antakeligvis oppkalt etter mynten specierigsdaler som var omtrent på samme størrelse. Prøv også hakkete mandler og sjokolade i stedet for korinter og appelsin. Korinter er små, tørkede steinfri vindruer, som nesten bare produseres i Hellas. Smaken er kraftigere enn i vanlige rosiner, og konsistensen er mye tørrere.

 

Vanskelighetsgrad: 1

Tid: 15 min. + 2 timers hvile + 8-10 min. utbaking

Antall: 30-40 stk.

 

6 dl hvetemel (350 g)

1 ss vaniljesukker

2¼ dl sukker (200 g)

250 g mykt smør

1 lite egg

50 g korinter

50 g hakket, syltet appelsinskall eller sukat

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200°.

2. Bland mel, vaniljesukker og sukker. Smuldre nedi smøret med fingrene, og ha i korinter og appelsin. Ha i egget, og bland deigen godt sammen. Del den i to, og trill ut til 2 pølser på ca. 5 cm i diameter.

3. Pakk deigrullene i folie, legg dem i kjøleskapet til de er blitt harde, det tar ca. 2 timer. 

4. Skjær deigen i ½ cm tykke skiver, og legg dem over på en bakeplate dekket med bakepapir. Stek kakene i 8-10 min. midt i ovnen.

5. Avkjøl kakene på rist.

 

OPPBEVARING:

Oppbevar disse "specierigsdalerne" i en kakeboks.

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...