9 deilige cupcakes til sommerfesten
Bak cupcakes til sommeravslutningen, en sikker suksess!
De er akkurat passe store, og de er en herlig blanding av søtt, godt og syndig. De er en fryd for øyet og en fryd for ganen. Og cupcakes passer alltid; både til sommerens små og store anledninger.
De er akkurat passe store, og de er en herlig blanding av søtt, godt og syndig. De er en fryd for øyet og en fryd for ganen. Og cupcakes passer alltid; både til sommerens små og store anledninger.
Se hvordan du enkelt kan bake våre 9 cupcakes-favoritter.

Sjokoladecupcakes med mascarpone
Til 12 store eller 25 små
Du trenger:
100 g hakket mørk sjokolade
1 dl vann
4 ss mascarpone
1 dl maisolje
2 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljepulver
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Sjokoladekrem (se egen oppskrift under)
Blåbær
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Ha sjokolade og vann i en liten kjele, og varm opp under omrøring.
Ta kjelen av varmen når sjokoladen er smeltet.
Rør inn mascarponen.
Rør sammen olje, sukker, egg og vaniljesukker til sukkeret er oppløst.
Ha i mascarponeblandingen, og rør godt.
Tilsett mel og bakepulver. Rør til du har en jevn røre.
Fordel røren i cupcakesformer. Fyll formene ¾ fulle.
Stek kakene midt i ovnen, store cupcakes i ca. 20 minutter, små i ca. 12.
Avkjøl kakene på rist.
Pynt med sjokoladekrem og blåbær.
Sjokoladekrem (ca. 1 liter):
6 ss bakekakao
2 ss varmt vann
300 g romtemperert smør
1,5 dl melis
450 g mørk sjokolade
Rør sammen kakao og vann i en liten bolle.
Kjør smøret mykt i en kjøkkenmaskin.
Smelt sjokoladen i en liten kjele.
Tilsett melis og kakao i den smeltede sjokoladen. Rør til du har en jevn og myk krem.
Sjokoladekremen kan oppbevares i inntil 10 dager i kjøleskapet. Ta den ut en times tid før bruk, og rør den opp igjen i en kjøkkenmaskin før servering.

Plomme- og sitroncupcakes
Til 12 store eller 25 små
Du trenger:
1 dl rømme
3 ss maisolje
2 egg
Revet skall av 1 sitron
3 dl maismel
1,5 dl sukker
1 ts bakepulver
2 dl malte mandler
4 plommer i tynne båter
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rør rømme, olje, egg og sitronskall sammen i en stor bakebolle.
Tilsett maismel, sukker, bakepulver og malte mandler.
Rør godt til du har en jevn røre.
Fordel røren i cupcakesformer. Fyll formene ¾ fulle.
Plasser 3 plommebåter i hver form.
Stek kakene midt i ovnen, store cupcakes i ca. 20 minutter, små i ca. 12.
Avkjøl kakene på rist.

Chevre- og tomatcupcakes
Til 12 store eller 25 små
Du trenger:
6 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
1/2 ts oregano
1 dl grovhakket fersk basilikum
1 finhakket vårløk
3 dl melk
1 eggeplomme
100 g chevreost i biter
100 g cherrytomater
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 °C.
Rør sammen mel, bakepulver, salt, oregano, basilikum og vårløk i en stor bakebolle.
Tilsett melk, eggeplomme og chevre. Arbeid røren godt sammen.
Fordel røren i cupcakesformer. Fyll formene 3/4 fulle.
Del tomatene i to, og strø dem over kakene.
Stek kakene midt i ovnen. Store stekes cupcakes i ca. 20 minutter, og små i ca. 12.
Avkjøl kakene på rist.

Sitroncupcakes med marengstopp
Til 12 store eller 25 små
Du trenger:
80 g romtemperert smør
1,5 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Revet skall fra 1 sitron
Lemon curd (se oppskrift under)
2 eggehviter
1 dl sukker
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rør sammen smør og sukker i en bakebolle til det blir lyst og luftig.
Tilsett eggene, ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg.
Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og sitronskall. Rør til du har en jevn røre.
Fordel røren i cupcakesformer. Fyll formene ¾ fulle.
Stek kakene midt i ovnen, store cupcakes i ca. 20 minutter, små i ca. 12.
Avkjøl kakene på rist.
Topping:
Smør et godt lag med lemon curd på hver cupcake.
Stivpisk eggehvite og sukker og legg en spiseskje av blandingen på hver cupcake.
Sett kakene under grillen i ovnen på full varme.
Hold øye med dem, og ta dem ut så snart marengsen har blitt gyllen på toppen.
Servere kakene rett fra ovnen.
Lemon curd (ca. 5 dl.):
2 egg
8 eggeplommer
2,5 dl sukker
2 dl sitronsaft
2 ss kaldt smør i biter
Ha egg, eggeplommer, sukker og sitronsaft i en bolle, og sett bollen over vannbad.
Rør godt i ca. 5-6 minutter til blandingen tykner.
Løft bollen ut av vannbadet, og rør inn smøret, én bit av gangen. Rør til du har en jevn krem.
Lemon curd kan oppbevares i inntil 10 dager i kjøleskapet.

Englecupcakes
Til 12 store eller 25 små
Du trenger:
150 g romtemperert smør
2 dl sukker
3 store egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Vaniljekrem
Sølvkuler
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rør sammen smør og sukker i en bakebolle til det blir lyst og luftig.
Tilsett eggene ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg.
Ha i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør til du har en jevn røre.
Fordel røren i former. Fyll de 3/4 fulle.
Stek kakene midt i ovnen. Store cupcakes stekes i ca. 20 minutter, og små i ca. 12.
Avkjøl kakene på rist.
Pynt kakene med vaniljekrem og sølvkuler. Lim små englevinger av papir på cupcakesformene til slutt, og vips! blir kakene til søte engler.

Cupcakes Tiramisu
Til 12 store eller 25 små
Du trenger:
½ dl melk
1 vaniljestang
4 ss smør
3 egg
3 eggeplommer
2,5 dl sukker
3 dl hvetemel
½ ts bakepulver
1 ½ dl varm sterk espresso
3 ss amaretto
3 ss sukker
Stivpisket krem
Revet sjokolade
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Splitt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene.
Kok opp melk og vaniljestang i en liten gryte. Ta gryten av varmen, og la blandingen stå og trekke i 15 minutter.
Løft ut vaniljestangen.
La væsken avkjøles.
Ha egg, eggeplommer og sukker Iien bakebolle, og pisk til eggedosis.
Tilsett melk, hvetemel og bakepulver. Rør til du har en jevn røre.
Fordel røren i cupcakesformer. Fyll formene ¾ fulle.
Stek kakene midt i ovnen, store cupcakes i ca. 20 minutter, og små i ca. 12.
Avkjøl kakene på rist.
Topping:
Ha espresso, amaretto og sukker i en bolle, og rør til sukkeret er oppløst.
Fordel laken over cupcakene.
Pynt med krem og revet sjokolade.

Cheddarcupcakes med vårløk
Til 12 store eller 25 små
Dette trenger du:
4 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts salt
1/4 ts kajennepepper
4 ss kaldt smør i biter
2 vårløk i tynne skiver
2 dl revet cheddarost
1,5 dl melk
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 °C.
Rør sammen mel, bakepulver, salt og kajennepepper i en stor bakebolle.
Ha i smør, og bruk hendene til å arbeide smøret inn i melet til konsistensen blir kornete.
Tilsett vårløk, cheddar og melk. Arbeid røren godt sammen.
Fordel røren i cupcakesformer. Fyll formene 3/4 fulle.
Stek kakene midt i ovnen. Store cupcakes stekes i ca. 20 minutter, og små i ca. 12.
Avkjøl kakene på rist.

Eple-cupcakes med amaretto
Til 12 store eller 25 små
Du trenger:
100 g romtemperert smør
3 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
1 dl malte mandler
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss melk
1 dl amaretto
3 epler - skrelt og i terninger
2 dl vann
Frøene fra 1/2 vaniljestang
Stivpisket krem
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rør sammen smør og sukker i en bakebolle til det blir lyst og luftig.
Tilsett eggene ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg.
Ha i mel, mandler, bakepulver, vaniljesukker og melk. Rør til du har en jevn røre.
Fordel røren i former. Fyll de 3/4 fulle.
Stek kakene midt i ovnen. Store cupcakes i ca. 20 minutter, små i ca. 12.
Hell amaretto over kakene mens de ennå er varme slik at den siver inn i hver cupcake.
Avkjøl kakene på rist.
Topping:
Ha epler, vann, sukker og vanilje i en kjele, og kok opp.
La blandingen småkoke i 10 minutter.
Avkjøl.
Del cupcakene i to på langs og legg epleblandingen imellom.
Server med stivpisket krem.

Lavendelcupcakes
Til 12 store eller 25 små
Du trenger:
Blomstene fra 4 lavendelstilker - friske eller tørkede
120 g romtemperert smør
2 dl sukker
2 store egg
Revet skall fra 1/2 appelsin
3 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Vann, melis, og lavendel til pynt
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 °C.
Ha lavendel, smør og sukker i en bakebolle, og rør til det blir lyst og kremet.
Tilsett eggene ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg.
Ha i revet appelsinskall, hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Rør til du har en jevn røre.
Fordel røren i cupcakesformer. Fyll formene 3/4 fulle.
Stek kakene midt i ovnen. Store cupcakes i ca. 20 minutter, og små i ca. 12.
Avkjøl kakene på rist.
Rør sammen melis og vann til en jevn glasur, og fordel den på cupcakene.
Pynt med lavendel.
