© Kristine Ilstad

Verdens beste gulrotkake

Denne saftige gulrotkaken med syrlig ostekrem hører hjemme på et hvert festbord.

7. mars 2019 av Kristine Ilstad

Kake for 10 personer

Ingredienser

400 g gulerot, rasp

100 g valnøtter

450 g hvetemel

4 ts. kanal

1/2 ts. salt

2 ts. natron

280 g ananas, biter

1 ss. vaniljeekstrakt

2 dl. olje

350 g sukker, farin

5 stk. egg

100 g rosiner

150 g sukker


Ostekrem

750 g melis

150 g smør

400 g kremost, naturell

2 ts. sitron saft

Slik gjør du

Gulerotkake

1. Bland gulrot, brunt sukker og rosiner i en bolle. La stå i 15 min.

2. Pisk egg og hvitt sukker til tykk, luftig eggedosis. Vend inn olje og vaniljeekstrakt. Sikt inn mel, natron, salt og kanel. Bland i eggedosisen og rør jevnt.

3. Vend inn gulrotblanding, ananas i biter og grovt hakkede nøtter. Fordel i 3 runde former (20 cm) med bakepapir.

4. Stek midt i ovnen ved 175 °C i 40–45 min. (til gjennomstekte). Avkjøl bunnene, ta dem ut av formene. Dra av bakepapiret.


Ostekrem

1. Pisk romtemperert kremost og smør. Bland i melis, litt om gangen. Pisk til luftig ostekrem.

2. Smak til med sitronsaft eller bruk ananassaft. Fordel ostekrem mellom bunnene og rundt kaken.

Kanskje er du også interessert i...