Verdens beste gulrotkake
Denne saftige gulrotkaken med syrlig ostekrem hører hjemme på et hvert festbord.
Kake for 10 personer
Ingredienser
400 g gulerot, rasp
100 g valnøtter
450 g hvetemel
4 ts. kanal
1/2 ts. salt
2 ts. natron
280 g ananas, biter
1 ss. vaniljeekstrakt
2 dl. olje
350 g sukker, farin
5 stk. egg
100 g rosiner
150 g sukker
Ostekrem
750 g melis
150 g smør
400 g kremost, naturell
2 ts. sitron saft
Slik gjør du
Gulerotkake
Bland gulrot, brunt sukker og rosiner i en bolle. La stå i 15 min.
Pisk egg og hvitt sukker til tykk, luftig eggedosis. Vend inn olje og vaniljeekstrakt. Sikt inn mel, natron, salt og kanel. Bland i eggedosisen og rør jevnt.
Vend inn gulrotblanding, ananas i biter og grovt hakkede nøtter. Fordel i 3 runde former (20 cm) med bakepapir.
Stek midt i ovnen ved 175 °C i 40–45 min. (til gjennomstekte). Avkjøl bunnene, ta dem ut av formene. Dra av bakepapiret.
Ostekrem
Pisk romtemperert kremost og smør. Bland i melis, litt om gangen. Pisk til luftig ostekrem.
Smak til med sitronsaft eller bruk ananassaft. Fordel ostekrem mellom bunnene og rundt kaken.



