© Kristine Ilstad

Verdens beste gulrotkake

Denne saftige gulrotkaken med syrlig ostekrem hører hjemme på et hvert festbord.

7. mars 2019 av Kristine Ilstad

Kake for 10 personer

Ingredienser

400 g gulerot, rasp

100 g valnøtter

450 g hvetemel

4 ts. kanal

1/2 ts. salt

2 ts. natron

280 g ananas, biter

1 ss. vaniljeekstrakt

2 dl. olje

350 g sukker, farin

5 stk. egg

100 g rosiner

150 g sukker


Ostekrem

750 g melis

150 g smør

400 g kremost, naturell

2 ts. sitron saft

Slik gjør du

Gulerotkake

1. Bland gulrot, brunt sukker og rosiner i en bolle. La stå i 15 min.

2. Pisk egg og hvitt sukker til tykk, luftig eggedosis. Vend inn olje og vaniljeekstrakt. Sikt inn mel, natron, salt og kanel. Bland i eggedosisen og rør jevnt.

3. Vend inn gulrotblanding, ananas i biter og grovt hakkede nøtter. Fordel i 3 runde former (20 cm) med bakepapir.

4. Stek midt i ovnen ved 175 °C i 40–45 min. (til gjennomstekte). Avkjøl bunnene, ta dem ut av formene. Dra av bakepapiret.


Ostekrem

1. Pisk romtemperert kremost og smør. Bland i melis, litt om gangen. Pisk til luftig ostekrem.

2. Smak til med sitronsaft eller bruk ananassaft. Fordel ostekrem mellom bunnene og rundt kaken.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...