Slik lager du saftig gulrotkake med hjemmelaget karamellsaus
Bloggeren bak "Det søte liv" elsker å bake med høstens frukt og bær, men ingenting slår en saftig gulrotkake med ostekrem og salt karamellsaus.
Gulrotkake er høstens vinner
Hva er de beste råvarene du får tak i på høsten?
– Selv om vi er så heldige at vi får tak i frukt og grønt hele året, er det jo på høsten man virkelig kan høste av markens grøde, så jeg synes nok at det er frukt og grønt som er de aller beste råvarene om høsten. Det er så mye å velge mellom og man kan lage vidunderlig gode kaker og desserter, sier Ilstad til Tara.
Hva er det beste du kan bake nå på høsten?
– Som de fleste andre, er jeg veldig glad i å bake med epler, pærer, plommer og bananer på høsten. Det er også veldig godt med krydderkaker og varm gjærbakst. Gulrotkaker er også noe jeg koser meg med på høsten, og jeg liker å teste ut nye varianter, svarer Kristine Ilstad - dama bak bloggen "Det søte liv".
– Jeg har laget en deilig gulrotkake jeg toppet med karamell i tillegg til ostekrem, og det ble helt fantastisk!
Søte oppskrifter på bloggen
Hva tenker du om at så mange er innom bloggen din på jakt etter oppskrifter og bakeglede?
– Det er veldig oppmuntrende at mange oppsøker "Det søte liv" når de har lyst til å bake, det gjør meg utrolig glad og opprømt, men også ydmyk og takknemlig. Jeg tar det absolutt ikke som en selvfølge, og jeg får lyst til å forbedre meg og gjøre Det søte liv enda bedre og mer nyttig for følgerne mine slik at jeg klarer å holde på interessen også i framtiden.
Hva er det søte liv for deg?
– Nytelse! Det å bruke sansene og kjenne etter. Det trenger ikke å være så veldig flott og kostbart, men jeg elsker å nyte det vakre jeg har rundt meg. Det handler ikke bare om mat, men også om å lytte til vakker musikk, reise og oppleve nye steder, klemme på de jeg er glad i og nyte synet av vakker sjøutsikt eller en nydelig blomsterbukett. Det er også sansene som driver bakegleden min, jeg elsker å skape noe godt, nyte smakene og lukten av nybakt, og å dele sanseopplevelsen med de rundt meg. Jeg håper jeg klarer å formidle noe av dette på Det søte liv. Det viktige med hjemmebakt er å kunne nyte den ekstra gode smaken, og ikke at resultatet må se perfekt ut.
– Jeg vil at "Det søte liv" skal være et fristed: fritt for krav, konkurranse og perfeksjonisme.
Slik får hun inspirasjon til de herlige kakene
Hvor henter du inspirasjon fra?
– Fra her og der. Jeg elsker kokebøker og har et helt rom fylt opp som er mitt eget kakebibliotek. Der henter jeg mye inspirasjon. Jeg blir også inspirert av oppskrifter og kakebilder jeg ser på nettet. Ofte får jeg tilsendt yndlingsoppskrifter fra lesere som de ber meg teste ut, og det er noe av morsomste jeg gjør. En god kakeoppskrift går aldri av moten, og det er så gøy å få tilsendt en gjennomprøvd favorittoppskrift som jeg deretter kan dele med alle mine lesere.
Hvordan kommer du på oppskriftene?
– Jeg starter ofte med en oppskrift jeg kan fra før og som jeg vet at fungerer, og derfra videreutvikler jeg nye varianter, slik som med gulrotkaken. Det kan være så enkelt som å bytte ut et fyll med et annet, eller å gjøre en langpannekake om til en rund kake. Jeg elsker å være kreativ når jeg baker og la innfallene komme mens jeg holder på, avslutter hun.






